Kolmapäeva õhtul sai Santiago Bernabeu endale uue sangari, kui 18-aastane Brasiilia talent Rodrygo kõmmutas Istanbuli Galatasaray võrku kolm palli. Real võitis lõpuks 6:0.

Algkoosseisus alustanud ääreründaja sai esimese värava kirja juba kohtumise 4. minutil. Marcelo eeltöö järel saatis ta palli võrku vasaku jalaga. 7. minutil tuli taaskord tsenderdus Marcelolt ning seekord saatis noormees mänguvahendi puuri peaga.

Kolmanda värava lõi Rodrygo kohtumise teisel üleminutil ning siis tegi ta skoori parema jalaga ehk lõpuks läks kirja ideaalne kübaratrikk (värav nii vasaku kui ka parema jalaga ning ka peaga).

Santiago Bernabeu publik oli loomulikult nähtust lummatud ning teismelise brasiillase nime skandeeriti nii kohtumise ajal kui ka järel.

18 aasta ja 301 päeva vanusena sai Rodrygost nooruse poolest teine mängumees, kes Meistrite liigas kübaratrikini jõudnud. Rekordimeheks on Raul, kes tegi seda 1995. aastal 18 aasta ja 113 päeva vanusena kohtumises Ferencvarose vastu.
Ühtlasi sai Rodrygost aga kõige noorem brasiillane, kes Meistrite liigas väravavõrku sahistanud.

Isiklikus plaanis oli õhtu ajalooline ka kaks väravat löönud Benzemale. Endine Prantsusmaa koondislane on nüüd Meistrite liigas löönud Reali eest 50 väravat. Sellega möödus ta legendaarsest Alfredo di Stefanost, kelle kontole jäi Madridi klubi eest 49 tabamust. Reali särgis on enamat suutnud ainult Cristiano Ronaldo. Portugali legend rõõmustas fänne 105 korda.

Kõigi aegade edetabelis on Benzema aga neljas: 1. Cristiano Ronaldo 127 väravat, 2. Lionel Messi 113, 3. Raul Gonzalez 71, 4. Karim Benzema 62, 5. Robert Lewandowski 59, 6. Ruud van Nistelrooy 56.