Aastatel 2013 kuni 2016 juhendas Bayernit Pep Guardiola ning Saksamaal ei antud teistele võimalustki. Ihaldatud Meistrite liiga trofeest jäädi aga ilma ning Bayerni teekond sai kõigil kolmel hooajal otsa poolfinaalis.

Seejärel prooviti õnne Carlo Ancelottiga, kuid Madridi Realile ajaloolise kümnenda Meistrite liiga trofee toonud itaallane ei suutnud Bayernit soovitud moel mängima panna. Taaskord pöördusid Bayerni juhid nüüdseks juba 74-aastase Jupp Heynckese poole. Müncheni klubile hooajal 2012/13 seni viimase Meistrite liiga trofee toonud kogenud sakslane pani taas Bayerni korralikumalt mängima ning Euroopa kõige tugevamas klubisarjas jõuti jälle poolfinaali (Ancelotti käe all piirduti veerandfinaaliga).

Nii saabus Münchenisse veendumus, et just vanameister on õige mees, kes suudab Bayernit tipptasemel hoida. Heynckest moositigi pikalt, kuid lõpuks tulutult.

Seega oli Bayern 2018. aasta kevadel olukorras, kus ühtegi väga head varianti nende jaoks ei olnudki. Lõpuks lepiti Frankfurdi Eintrachti tüürinud horvaadi Niko Kovaciga.

Bayerni mõistes keskpärane

Kovaci esimene hooaeg tõi Bayernile nii Bundesliga tiitli kui ka Saksamaa karika. Meistrite liigas langeti konkurentsist aga juba kaheksandikfinaalis. Liverpooli käest saadi kahe mängu kokkuvõttes lüüa koguni 0:4, kuid veidike võis lohutust pakkuda tõsiasi, et inglased panid hiljem kogu sarja kinni.

Töö saigi justkui tehtud ja tiitlid olid käes. Vaatamata sellele ei tõusnud Kovac avahooajaga nö suureks treeneriks, kes oleks autoriteet ka rahvusvahelisel areenil. Kiibitsejate sõnul õnnestus tal teiseks hooajaks Bayerni peatreeneriks jääda puhtalt seetõttu, et ta ei olnud väga halb, mitte seetõttu, et ta oleks olnud väga hea.

Bayerni juhtkonna karikas sai täis pühapäeva õhtul. 1:5 kaotus Kovaci endisele tööandjale Eintrachtile tähendas, et klubiga 2021. aasta suveni lepingut omanud horvaat peab nüüd otsima uut leivaisa.

Ilmselgelt vajab FC Hollywood (Bayerni hüüdnimi – M.K.) järgmisena veidike konkreetsemat ja karmikäelisemat juhendajat. Vaja oleks praeguseid staare veidike raputada. Samas ei teeks paha ka mõningane koosseisu värskendamine. Tõenäoliselt võib seda ka kahes järgmises üleminekuaknas oodata.