Vastava ettepanekuga kirja saatsid Briti peaministrile Suurbritannia mootorispordiliidu esimees David Richards ja endine parlamendiliige Lord Hain.

Ajalehe Daily Maili hinnangul on Hamiltoni šansid uuel aastal rüütliks saada päris head, arvestades viimaseid sportlasi, kellele vastav au on hiljuti osaks saanud.

Näiteks Sir Andy Murray, kes on küll võitnud kolm suure slämmi tiitlit, kuid hoidnud maailma esireketi staatust vaid lühikest aega. Või jooksumees Sir Mo Farah, kes pole püstitanud ühtegi maailmarekordit ning on oma kuldmedalid võitnud dopingurikkumiste tõttu nelja-aastast tegutsemiskeeldu kandva Alberto Salazari juhendamisel.

Johnsonile adresseeritud kirjas tuuakse välja, et Hamiltoni lugu on inspireeriv: Stevenage'i sotsiaalmajast pärit poiss, kellest sai esimene mustanahaline F1 piloot ning veel pealegi nii edukas.

Lord Hain, kes kuulub Briti parlamendi F1 toetusgruppi, toob plussina välja veel tõiga, et kuigi Hamilton resideerub Monacos, kuulub ta Suurbritannia 5000 suurima maksumaksja hulka. Tema pealt maksab makse Suurbritannias baseeruv Mercedese tiim. Kirjas rõhutakse ka Hamiltoni heategevuslikule tööle.