Poolfinaalis läks Ivanov vastamisi sakslase Lasse Muscheitesega (ATP 1858.). Kaheksanda asetusega Ivanov võitis avaseti 6:4, aga kaotas järgmise 3:6. Otsustava seti suutis eestlane enda kasuks kallutada, võites kolmanda seti 6:3.

Finaalis ootab Ivanovi ees tiitlikaitsja Jevgeni Tjurnev (ATP 415.), kes oli teises poolfinaalis parem sakslasest Stefan Seifertist (ATP 789.). Venelase võidunumbriteks jäid tasavägises kohtumises 7:5, 5:7, 6:3.

Ivanovil oli võimalus tiitel võita ka paarismängus. Paarismängu finaalis läks Ivanov koos venelase Yan Sabaniniga vastamisi Saksa duo Muscheites/Seifertiga. Tiitli said pea kohale tõsta sakslased, kes alistasid Eesti-Vene paari 6:3, 3:6, 10:4.

ENNE MÄNGE:

Vladimir Ivanovi (ATP 786.) vastaseks veerandfinaalis oli teisena asetatud 23aastane prantslane Manuel Guinard (ATP 315.). Mäng oli ülitasavägine, kuid otsustavad hetked suutis Ivanov paremini enda kasuks kallutada ja võitis kaks tundi ja 15 minutit kestnud kohtumise 7/6(3), 7/5. Guinard oli väga hea serviga, ta lõi 14 ässa ja võitis punkti esimeselt servilt 85% juhtudest (Ivanovil need näitajad viis ja 76%). Teiselt servilt teenis aga rohkem punkte Ivanov (61% vs 41%). Murdepallidest realiseeris Ivanov neljast ühe, Guinard jõudis kolme murdepallini, kuid ei kasutanud neist ühtegi, kirjutab tennis.ee.

Daniil Glinka (ATP 1102.) kohtus veerandfinaalis sakslase Lasse Muscheitesega (ATP 1858.). Glinka alustas hästi, murdis vastase kuuendas geimis ja võitis avaseti 6/3. Ka teises setis läks Glinka 2/1 murdega ette, kuid lasi vastasel vastu murda ja mäng püsis viigis. Sett lõppes kiire lõppmänguga, mille sakslane 7:4 võitis. Otsustavas setis jõudis esimesena murdeni Muscheites ja edu hoides võitis seti 6/4. Glinkal oli kolmandas setis neli murdepalli (viimases geimis kolm), kuid need jäid kahjuks kasutamata.

Kohtumine kestis kaks tundi ja 11 minutit. Glinka lõi üheksa ässa, Muscheites kolm, topeltvigu tegid mõlemad neli. Murdepallidest realiseeris Glinka 10st kaks, Muscheites jõudis kolme murdepallini, millest kasutas kaks. Kogupunktisummas jäi napilt 101:98 peale Glinka.

Poolfinaalis on Muscheitese vastaseks Vladimir Ivanov. Teises poolfinaalis on vastamisi mullune võitja Evgeny Tyurnev (ATP 415.) ja Stefan Seifert (ATP 789.).

Paarismängus on Ivanovi paariliseks venelane Yan Sabanin, kellega koos mängis ka septembris Hiinas ja teenis ühe tiitlivõidu. Pärnus Paf Openil on nad jõudnud finaali. Avaringis alistasid nad Venemaa paari Matvey Minin / Evgeny Tyurnev 6/4, 7/6(9) ja teises ringis Kristjan Tamm / Illya Beloborodko (UKR) 7/6(0), 7/6(9).

Tänases poolfinaalis oli vastas Valgevene paar Martin Borisiouk / Ivan Liutarevich. Mäng kulges punkt-punkti heitluses, aga viiendas geimis said Ivanov / Sabanin murde kätte ja sellest piisas 6/4 võiduks. Teises setis murdsid Ivanov / Sabanin kohe avageimis ja kui viiendas geimis uuesti murre õnnestus, oli mängu saatus otsustatud. Tulemusega 6/4, 6/2 jõudsid Ivanov / Sabanin finaali.