Kui sarnaselt Poltoraninile ja eestlastele Seefeldis veredopingu kasutamisega vahele jäänud austerlased Dominik Baldauf ja Max Hauke on kodumaal juba võistluskeelu saanud ja astunud kohtu ette, siis ülejäänud kolmiku osas mingeid otsuseid tehtud pole.

"Ma arvan, et see on kummaline. Kas siis on nii raske neid karistada, kes petavad," sõnas Halfvarsson Rootsi ajalehele Expressen. "Kas nad vajavad veelgi rohkem tõendeid? See on nii kummaline, kuid samas pole ma väga üllatunud."

Sama meelt on ka Thorn: "Ma ei saa aru, miks see nii kaua aega võtab? See peaks kiiresti toimuma. Selle otsuse tegemiseks peaks kuluma nädal. Kõik peaks ammu selge olema."

Rahvusvahelise suusaliidu FISi antidopingu esindaja Sarah Fussek sõnas Expressenile, et nimetatud kolme suusataja juhtumid on suure juurdlusega seotud. "Otsustasime teha suure uurimise, selle asemel, et lihtsalt üksikjuhtumite osas karistusi määrata. Kuid praegu ei saa ma selle kohta midagi täpsemalt lisada," sõnas ta.

Küsimusele, millal võiks tulla uut infot, vastas Fussek: "Kindlasti pakume värskemat informatsiooni enne novembri lõpus Rukal toimuvat MK-sarja avaetappi."

Kõiki patustanud suusatajaid ähvardab nelja aasta pikkune võistluskeeld.