Sel hooajal on Ödegaard laenulepinguga Hispaania kõrgliigaklubis Real Sociedadis. Senise 9 kohtumisega on poolkaitsja kirja saanud 2 tabamust ning teeninud ohtralt kiidusõnu. Praeguseks on Ödegaardist küpsenud heal tasemel mängumees, kellele on taas hakanud silma viskama tõelised tippklubid. Väidetavalt pidi ka Real tõsiselt mõtlema, kas juba järgmisel hooajal norralasele võimalus anda. Siiski on praeguses laenulepingus punkt, mis lubab seda aasta võrra pikendada ning poolkaitsja tuleviku seisukohast oleks see ilmselt mõistlik.

Nagu terasem jalgpallivaatleja teab, siis Ödegaard ei ole enam ammu ainus noormees, kellele Norra jalgpalli tulevikulootused on pandud. Tippklubid on aina enam pilke pööramas 19-aastase ründetuusa Erling Braut Haalandi suunas.

Pikakasvuline (194 cm) Haaland on endise Norra koondislase Alf-Inge Haalandi (mängis omal ajal Nottingham Forestis, Leeds Unitedis ja Manchester City's) poeg ning olnud jalgpallur sisuliselt sünnist saati.

Värvaid nagu putru

Pikk kasv ja igast olukorrast väravate löömise oskus on norralasele toonud juba võrdluse Rootsi legendi Zlatan Ibrahimoviciga.

Igatahes on Haaland juba sisuliselt kõikide suurklubide radaril. Praegu teeb ta tegusid Austria tiimis Salzburgi Red Bull. Kuna klubi on üsna edukalt mänginud ka Meistrite liigas, siis on Haalandi tähelend olnud seda tähelepanuväärsem.

Austria liigas on Haaland sel hooajal pidanud 9 kohtumist ja löönud 11 väravat. Sellega on noormees Kesk-Euroopa riigi meistrisarjas suurimaks väravakütiks. Kohalikus karikasarjas on ühe matšiga tema arvel kolm tabamust.

Kõige rohkem pilke on ta aga tõmbamas Meistrite liigas. Euroopa kõige tugevamas klubisarjas on teismeline löönud 3 matšiga 6 väravat. Teiste seas pani ta palli puuri ka võõrsil Liverpooli vastu. Lihtne matemaatika ütleb, et Haaland on sel hooajal pidanud 13 mängu ja löönud 20 väravat.

Tõenäoliselt on ainult aja küsimus, millal Haaland saab endale tunduvalt nimekama koduklubi. Austria kõrgliigas selline mees ilmselgelt kaua ei mängi.

Meistrite liigas ongi ründetuus löönud värava senises kõigis kolmes peetud kohtumises. Selle näitajaga tõusis ta alles teiseks teismeliseks, kes enda kolmes esimeses Meistrite liiga matšis skoorinud. Omal ajal sai sama saavutusega hakkama Karim Benzema. Praegune Madridi Reali äss tegi ajalugu kasvatajaklubi Lyoni ridades.