Erinevaid asjaolusid arvestades sai vahest kõige magusama võidu meie ainus õrnema soo esindaja. Alina Molkova tabas Luksemburgi meistriliigas lausa 14 korda, kui CHEV Diekirch alistas üllatavalt kindlalt valitseva meistri ja karikavõitja HB Käerjengi 34:24 (17:11)
Molkova: olen isegi üllatunud, kui palju väravaid on tulnud

"See oli ülioluline võit, sest meie naiskond on juba kolm aastat kas karikafinaalis või siis liigas Käerjengile alla jäänud. Valmistusime mänguks väga hoolikalt, läksime platsile rahulikult. Kõik teadsid, mida teha ja põhimõtteliselt viskasime ära kõik väravad, mis pidimegi ning tulemus oli selge," kirjeldas Molkova tähtsat võitu.

"Olen Diekirchis saanud palju vastutust ja isegi veidi üllatunud, kui palju väravaid on tulnud. Aga kindlasti sõltub see ka faktist, et sooritan kõik karistusvisked. Näiteks viimases kohtumises oli neid seitse," lausus nelja liigamänguga võimsad 54 tabamust vormistanud Molkova.

"Mängin jälle oma tavapärasel vasaksisemise positsioonil, aga Islandil saadud kogemus vasakäärena tuleb siin kasuks. Meil on palju kombinatsioone, kus minu roll on liikuda äärele ja tänu eelmiste hooaegade praktikale oskan sealgi tegutseda," sõnas kolm viimast Islandi kõrg- ja esiliigas mänginu.

"Luksemburgis meeldib mulle kõik – nii väikeriik ise kui ka käsipall. Naiskondade tase on küll erinev, aga siin kohtab palju erinevate rahvuste esindajaid ning kõik toovad mängu oma koolkonna tugevaid külgi," rõõmustas 22-aastane Molkova.

Celminši ja Voika koduklubid edenesid eurosarjas järgmisse ringi

Kuidagi ei suuda Euroopa Meistrite liigas punktiarvet avada Zaporožje HC Motor, kes sai laupäeval neljanda kaotuse, jäädes võõrsil alla Bresti HC Meškovile 31:33 (19:16). Dener Jaanimaa viskas ukrainlaste kasuks kaks väravat.

Kahel eestlasel oli Euroopas lõbusam nädalavahetus, seda tugevuselt järgmistes eurosarjades. Andris Celminš ei teinud küll kannavigastuse tõttu kaasa, kuid Velenje RK Gorenje sai teiseski EHF Cupi mängus jagu serblaste Šabaci RK Metaloplastikast, 32:29 (15:16). Koduliigas kaotas eestlaseta Gorenje tiitlikaitsja RK Celje Pivovarna Laškole 21:33.

Töine ja võidukas nädal oli Kristo Voikal ja Nove Veseli TJ Sokolil. Tšehhimaa kõrgliigas alistati HK FCC Lovosice 27:26 (17:15) ning EHF Challenge Cupi avaringis oldi selgelt – 35:24 ja 46:14 – üle Bulgaaria klubist HC Dobrudja. Eesti koondise mängujuht viskas esimeses kahes kohtumises kolm ja pühapäeval viis väravat.

Samuti EHF Challenge Cupil osalenud Helsingi IFK-le ei piisanud kodus saadud kolmeväravalisest võidust, sest võõrsil jäädi austerlaste Bregenz Handballile kindlalt 18:35 (9:13) alla. Ardo Puna tabas HIFK-i kasuks kolm ja Sten Toomla kaks korda.

Eelmisel nädalal Challenge Cupil edasipääsu kindlustanud Praha HC Dukla sai kaks suureskoorilist võitu Tšehhimaal. Karikasarja kolmandas ringis alistati Nachodi Hazena 37:13 (19:8) ja meistriliigas Frydek-Misteki SKP Pepino 38:22 (22:10). Martin Grištšuk viskas neis mängudes pealinlaste kasuks vastavalt kolm ja viis väravat.

Saksamaal pallivate eestlaste klubidel perfektne nädal

TSV Hannover-Burgdorf jätkab Bundesliga liidrina ka üheksa vooru järel. Mait Patrail viskas kaks väravat ja andis kaks resultatiivset söötu, kui hannoverlased alistasid mulluse pronksmedalisti SC Magdeburgi 31:28 (15:14).

Teises Bundesligas oli eestlaste koduklubidel suurepärane reede, kaotusteseeria lõppes mõlema jaoks. Karl Toom pommitas kuus väravat ja andis ühe resultatiivse söödu TV Emsdetteni 26:25 (10:12) võidumängus VfL Gummersbachi üle. Karl Roosna lihasevenituse tõttu ei mänginud, aga HSG Krefeld sai tabelisse esimesed punktid, alistades Dormageni TSV Bayeri 30:26 (15:16).

Prantsusmaa esiliigas jätkas Nice'i Cavigal Handball võidukalt, alistades mullu napilt meistriliigasse tõusmata jäänud Dijoni Metropole HB 28:26 (11:14). Jürgen Rooba viskas viis väravat. Rumeenia kõrgliigas pidi Bukaresti Steaua aga tunnistama Turda AHC Potaissa nappi 23:22 (13:9) paremust, Martin Johannsonilt Steaua kasuks üks tabamus.

Hollandi meistriliigas tegi hooaja parima mängu Jesper Bruno Bramanis, tabades kuus korda, kui tema HV KRAS/Volendam alistas Almere HV Havasi 36:31. Rootsi esiliigas said ühe värava visanud eestlaste tööandjad napi kaotuse. Hendrik Varul ja Hammarby IF jäid 28:29 alla RP IF Linköpingile ning Armi Pärt ja HIF Karlskrona kaotasid 24:26 LIF Lindesbergile.