25-aastane Kosgei ületas sellega koguni 2003. aastast saadik kehtinud tippmargi, mis kuulus britile Paula Radcliffe'le. Radcliffe'i toona välja joostud ajaks oli 2:15.25, mis tähendab, et keenialanna purustas selle koguni ühe minuti ja 21 sekundiga.

IAAF tunnustab seega kahte naiste maratoni maailmarekordit. Kosgei tulemus on naiste maailmarekord maratonil, kus mehed ja naised jooksid koos. Ainult naiste maratonil joostud tippmark kuulub Kosgei kaasmaalasele Mary Jepkosgei Keitanyle, kes läbis tunamullusel Londoni maratonil distantsi ajaga 2:17.01.

"Olen õnnelik ja tunnen ennast hästi," sõnas Kosgei pärast rekordijooksu. "Jooksin siin ka eelmine aasta, seega teadsin, et tegu on hea rajaga. Vahepeal puhus veidi tuult, aga muidu oli normaalne kõik. Inimesed elasid kaasa, mis andis mulle palju energiat."

"Kui ma nägin, mis aeg tal poole maratoni peal oli, teadsin, et ta jookseb mu rekordi üle," kommenteeris Radcliffe keenialanna saavutust.

Kosgei järel sai Chicagos teise koha Etioopiast pärit Ababel Yeshaneh, kes kaotas Kosgeile koguni 6 minuti ja 47 sekundiga. Kolmandaks jäi Yeshanehi kaasmaalane Gelete Burka, jäädes omakorda Yeshanehile alla 4 sekundiga.

Meeste arvestuses läks võit samuti Keeniasse, kui triumfeeris Lawrence Cherono ajaga 2:05.45.