Zirgi püstitatud uueks 400 m vabaltujumise Eesti rekordiks lühirajal on 3.44,75. Varasem rekord ajaga 3.47,51 kuulus samuti Zirgi nimele ja oli ujutud 2016. aastal Tallinnas.

5.-6. oktoobrini Indianapolises toimunud ISL-i esimesel etapil kogus kõige enam punkte Kregori koduklubi Energy Standard. Ujumisliit uuris Zirgilt, millised muljed olid tal peale esimest ISL võistlust.

Püstitasid 400 m vabaltujumises võimsa Eesti rekordi. Kuidas õnnestus selline tulemus juba hooaja alguses ujuda?

Arvan, et väga palju aitas kaasa tugev konkurents ja tahe ujuda hästi, et tiimile võimalikult palju punkte tuua. Kindlasti ei oodanud ma nii head aega, aga ega ma ei mõelnud ka enne starti sellele. Keskendusin lihtsalt võistlemisele.

ISL on uutmoodi põnev, sest võistlus toimub tiimide vahel mitte individuaalsel tasandil. Räägi lähemalt, mis tunne oli sellise formaadiga võistlusel võistelda ja mis emotsioone see tekitas.

Mulle meeldis väga ajaloo esimene ISL võistlus. Tõsine tiimi tunne tekkis ja polnud sellist tunnet nagu võistleksin enda jaoks. Sain ka sellest aru, et selles liigas on ajad teisejärgulised. Kõik oleneb sellest, kes saab esimesena käe seina ja toob tiimile rohkem punkte. Kindlasti uus formaat ehk otse finaalid ja palju starte lühikese aja jooksul vajab harjumist. Arvan, et aja möödudes arenen nii ma ise kui ka treenerid ja õpime, kuidas selliseks võistluseks valmistuda, kohapealse tiheda graafikuga toime tulla ning sellest taastuda.

Juba sellel nädalavahetusel on ISL võistluse järgmine etapp Napolis. Kuidas selleks valmis oled? Mida sa seal ujud? Kas liiga väsitav ei tundu mitu nädalavahetust järjest võistelda?

Olen järgmiseks etapiks samamoodi valmis nagu esimeseks. Nüüd on ka väike kogemus juba olemas ja närve kulub vähem. Minu arvates on see hea, et järjest võisteldakse. Nii hoiavad ujujad ja korraldajad selle liiga mõtet käimas (inglise keeles: keeping momentum) ja ISL on üldiselt rohkem pildis. Neid võistlusi saab võtta ka väga hea treeninguna. Kõikide ujujate jaoks on see üks osa ettevalmistusest olümpiamängudeks.