Kodus peetud esimese mängu 78 : 72 võitnud Tartu jäi eile Soome klubile alla 87 : 99. Kokkuvõttes tuli tugevuselt neljanda eurosarja FIBA Europe Cupi kvalifikatsiooniringis vastu võtta kuuepunktiline kaotus.

Tartu peatreeneri Priit Vene sõnul oli kaotuse põhjus – nagu skooristki näha – kehv kaitsemäng.

„Liiga palju,” ütles ta visata lastud 99 punkti kohta. „Natuke jäime osa kohtades füüsiliselt alla ja osa kohtades valmistas muret individuaalne kaitsemäng. Eriti tagumiste mängijate puhul. Vastaste mängujuht oli osav ja kogenud (Jarred Ogungbemi-Jackson viskas 23 punkti ja andis 12 korvisöötu – A. K.), aga lasime ka teistel meestel palju ära teha.”

Kaitse leke kandus üle ka rünnakule, kus Tartu sai vastastest vähem lihtsaid korve.

„Meie murelaps on ikka vabavisked (32-st 20), laias laastus viskame isegi kolmeseid paremini. Kui joonisest kinni pidasime, saime mingitel hetkedel enam-vähem hakkama, aga lasime endale liiga palju ära pannaja siis oli rünnakut raske korraldada. Kolmanda veerandaja lõpus saime korraks seitse punkti järjest, aga üldiselt ei saanud hästi mängu sisse. Oli pigem pusimine,” ütles Vene.

Tartu resultatiivseim oli Martynas Mažeika 24 punkti ja viie korvisööduga, Adomas Drungilas lisas 17 punkti ja seitse lauapalli. Robert Valge arvele jäi 15 ja Grantas Vasiliauskasele 14 punkti.

Eurosarja pääseda oli Tartu suur eesmärk, nüüd tuleb piirduda Eesti-Läti liigaga. Kuuks ajaks palgatud kogenud leedulase Mažeika leping saab läbi pärast 16. oktoobril peetavat kohtumist Kalev/Cramoga, pärast seda üritab ta leida uue tööandja.