Tiitlit kaitsev HC Tallinn alustas kaheksandikfinaale kindla 31:20 (16:8) koduvõiduga SK Tapa üle ning Tartu Ülikool alistas samuti kodus Aruküla/Audentese 34:33 (14:20). Kordusmängud neis kaheksandikfinaalpaarides toimuvad vastavalt järgmisel nelja- ja kolmapäeval.

Kalevi spordihallis alustas HC Tallinn karikakaitsjale kohaselt – viie minutiga põgeneti 5:1 eduseisu. Tapalaste väravatepõud venis koguni 11-minutiliseks ning selle ajaga lisasid Marko Slastinovski, Robin Oberg ja Kalev Kütt kolm väravat. Siis jäi Tapa veel vähemussegi ja pärast Marek Karu kaht tabamust juhtis kodumeeskond 15. minutil 10:2!

Teisel veerandtunnil hakkas lõpuks tabama külaliste üks liidreid Aleksander Oganezov, Tallinn ei saanud vahet päris kümneväravaliseks, ent liiga lähedale vastaseid ka ei lubanud. Tapa mängujuhi Marten Saare täpne vise seadis poolajavileks tabloole numbrid 16:8.

Teise pooltunni algus oli kui kordus mängu avangust – Tapa ei saanud kaheksa minutit palli Armis Priskuse selja taha ning Oberg, Markus Oliver Mädo ja Karu kasvatasid edu juba kahekohalise numbrini. 42. minutil tuli 23:9 ja kolm minutit hiljem Küti viskest 25:10!

Tapa üritas vahet vähendada, et jätta koduseks kordusmänguks lootust. Oganezovi vedamisel tehti 5:0 vahespurt ja jõuti seisuni 29:19, kuid kaotati lõpuks 20:31. Pealinlastel viskasid Karu kuus ning Oberg, Mädo ja Risto Kiil viis väravat, Tapa poolel jäi Oganezovi arvele kaheksa ja Saarele kolm tabamust.

Tartus alustasid meeskonnad resultatiivselt ja vaheldumisi väravaid visates. Korraks sai Aruküla/Audentes pärast Martin Kalveti tabamust ette 4:2, kuid peagi oli jalul viik ning 8. minutil viis Klaus Peeter Rüütli tartlased 6:5 juhtima. Siis aga hoidsid külalised Tartu Ülikooli üheksa minutit "kuival" ja tegid selle ajaga 6:0 vahespurdi.

Võõrustajate poolel üritas seisu tasakaalustada Rüütli, aga arukülalased tabasid laia rindega. Meistriliiga septembrikuu parimaks palluriks valitud Rauno Kopli tegi 16:11, Karmo Harju 18:12, Karl Magnus Rebane 20:13 ning pausile minnes juhtis Aruküla/Audentes 20:14. Teise poolaja algul püsis vahe kuue-seitsme peal ja 40. minutil tuli Mihkel Vaheri viskest 26:19.

Järgnes aga uskumatu kuueminutiline periood, mille jooksul TÜ viskas seitse vastuseta väravat. Kaarel Koppelmann tabas kolm, Siim Markus Saarend ja Kaarel Raidmets kaks korda ja tabool oli 26:26 viik! Pärast Rüütli väravat alustati viimast kümmet minutit juba tartlaste 29:28 eduseisul.

Edu käis veel käest kätte, kuid mullune esiliigapronks Tartu Ülikool sai napi 34:33 võidu, mis lubab vägagi põnevat korduskohtumist järgmisel kolmapäeval Arukülas. Rüütli viskas üheksa, Saarend kaheksa ja Raidmets viis väravat, külalistel tabasid Vaher ja Kalvet kuus ning Antti Rogenbaum ja Timo Raukas viis korda.

Eesti karikavõistluste kaheksandikfinaalide avamängud:

9.10. 19:45 Põlva/Arcwood – HC Viimsi/Tööriistamarket (Mesikäpa hallis)

9.10. 19:30 HC Tallinn 2 – HC Kehra/Horizon Pulp&Paper (Viimsi spordihoones)

13.10. 16:15 Tallinna Oskar – Raasiku/Mistra (Kristiine Spordis)