„Õlg on liigesest välja!” hüüatas Bergqvist ja saatis lendu ühe vängema sõna, kui nägi, kuidas Magnus Kirt jäi viienda viske järel valudes tartaanile. Seejärel läks märkimisväärselt kaua aega, enne kui eestlane abi sai ja viimaks sektorist kanderaamil minema viidi.

Mõistagi tekitasid dramaatilised kaadrid nii televaatajates kui ka kommentaatorites tugevaid emotsioone. Expressen on kirja pannud SVT kommentaatorite reaktsioonid, kriitilised oldi selle osas, et Kirt pidi nii kaua abi ootama.

Jacob Hårdi arvates võttis see arusaamatult kaua aega: „Kus on meedikud? Sellist viivitust ei tohiks olla.”

Bergqvist täiendas: „Ma ei saa aru, miks ei suudeta kanderaami kiiremini kohale tuua ja ta sealt juba minema aidata.”

Ka kaheksanda koha saanud Kim Ambilt küsiti, mis tundega ta vaatas kolleegi sedasi abitult lamamas. „See ei olnud tore. Tean, et õlg on tal olnud veidi probleemne ja nii võib see juhtuda. Nüüd loodame, et temaga saab kõik korda.”

Soomlaste telekanalis YLE tunnistas odavisketreener Petteri Piironen, et halvima stsenaariumi korral võivad Eesti rekordimehe olümpialootused olla purunenud. "Kui õlg on liigesest välja tulnud ja kõõluses on midagi rebenenud, siis on kümme kuud paganama lühike aeg, et kõike korda saada," hindas Piironen, kelle hinnangul võis trauma üks faktoritest olla ajakava - eelvõistlus ja lõppvõistlus peeti järjest ilma puhkepäevata. "Kahel päeval järjest ei ole lihtne visata. Keha on koormatud. See oli osaliselt kindlasti üks Kirdi vigastuse põhjustest. Lihasel ei ole aega taastuda ja nii võib tekkida tõsiseid vigastusi."

Sama seisukohta väljendas sotsiaalmeedias ka Eesti kergejõustikutreener Jaanus Kriisk: "Kaks päeva oda järjest visata lasta on hullumeelsus. Seda ei tohiks teha."

ETV-s esinenud Eesti kergejõustikuliidu presidendi Erich Teigamägi sõnum oli õnneks hoopis optimistlikum. Doktor Madis Rahu ja Indrek Tustit tõmbasid Kirdi õla liigesesse tagasi, järgnevad uuringud kohalikus haiglas. „Näoilme järgi tundus, et kõige hullemat ei tule karta. Ma ise ei ole meedik ja seetõttu ei julge oletada. Kõige parem on oodata ära uuringute tulemused. Teda aidanud inimesed ei olnud seda nägu, et vigastus oleks kõige hullem,“ rääkis Teigamägi.

Kirt teenis teises voorus visatud 86.21ga hõbemedali, kulla sai Grenada mees Anderson Peters (86.89), pronksi sakslane Johannes Vetter (85.37).