Esimeses külgkorvide sõidus tulid Schwedt’is rajale A ja B grupi sõitjad, kus eestlastest startisid Kert Varik/Lauris Daiders (WSP Husqvarna) ja Markus Normak/Karl-Albert Kasesalu (WSP Zabel), kellest viimased tegid tugeva sõidu alguse ning kihutasid sõidu esimeses pooles kohta esiviisikus. Sõidu edenedes hakkasid ettepoole tõusma ka Varik ja Daiders, kes võidukihutamise teises pooles püüdsid kinni ka värsked maailmameistrid Etienne Baxi ja Kaspars Stupelise (WSP Zabel, Holland). Eestlased said maailmameistritele ka mitmel korral peaaegu kõrvale, kuid mööda ei saanud ning mehed lõpetasid neljandana. Tubli sõidu tegid ka Normak ja Kasesalu, kes langesid vahepeal kümnendaks, kuid olid lõpuks ikkagi kaheksandad. Sõidu võitis Belgia meeskond Marvin Vanluchene/Ben Van Den Bogaart (VMC Zabel) inglaste Jake Brown/Joe Millard (WSP Zabel) ja Bax/Stupelise ees.

Sõidu järel diskvalifitseeriti aga mõlemad Belgia meeskonnad stardikohtade vahetamise pärast, mille tulemusena meie meeskonnad tõusid koha võrra ette poole ning Eesti oli avasõidu järel kolmas.

Teises sõidus võistlesid B ja C grupi sõitjad ning eestlastest olid rajal Normak/Kasesalu ja Gert Gordejev/Keit Kivaste (WSP Husqvarna). Kahjuks algas sõit eestlaste jaoks halvasti, kuna avakurvi ummikusse jäid toppama mõlemad meie korvpaarid ja minema saadi alles viimaste hulgas. Sõidu edenedes tegid meie meeskonnad aga head sõitu, kui Normak/Kasesalu ületasid lõpujoone kümnendal ja Gordejev/Kivaste kaheteistkümnendal kohal. Sõidu võitis Hollandi tiim Koen Hermans/Lari Kunnas (SWP Zabel), kellele järgnes Belgia meeskond Arne Dierckens/Robbie Bax (Wsp Zabel) ja Gert Van Werven/Kenny Van Gaalen (SWP TM) Hollandist. Peale otsustavat sõitu jätkasid eestlased Hollandi ja Suurbritannia järel kolmandal kohal.

Kolmandas sõidus said nii Varik/Daiders kui Gordejev/Kivaste väga hea stardid ning mõlemad tiimid olid kohe esikuuiku piirimail. Varik/Daiders tegid head tempot ja tõusid peagi kolmandale kohale, kuid pidid hiljem ühe koha 2018 aasta maailmameistritele Vanluchene/Van Den Bogaartile loovutama ja said neljanda koha. Head tempot tegid ka Gordejev/Kivaste, kes pidid aga viimasel ringil lahti tulnud kütusevooliku tõttu viimasel ringil katkestama. Esimeseks sõitsid end Bax/Stupelis, teised olid Vanluchene/Van Den Bogaart ja kolmandad Hermans/Kunnas.

Kui igal meeskonnal nõrgim tulemus maha arvatud, võitis Rahvuste krossi kindlalt Holland (10 punkti), teiseks tuli Eesti (36 p) ja kolmandaks Suurbritannia (41 p).

Quadide esimeses sõidus võistlesid meie meestest Kevin Saar (Husqvarna) ja Martin Filatov (Honda). Kahjuks ei pidanud kolmel viimasel aastal Euroopa meistriks tulnud Saare tehnika sarnaselt eilsele vastu ja noormees pidi sõidu pooleli jätma. Filatov suutis sõidu lõpetada kui oli lõpuks 17. Sõidu võitis ameeriklane Thomas Brown meeskonnakaaslase Chad Wieneni ja hollandlase Joe Maesseni ees (kõik Yamaha).

Teises sõidus olid rajal eestlastest Filatov ja Priit Järvloo, kes tegi esireast startinuna väga hea stardi olles avaringi järel neljandal kohal, kuid sõidu edenes tuli tal mõned kohad ära anda ja finišis oli ta 8. Filatovi sõit oli sarnane esimesele ja ka sellest sõidust tuli 17. koht. Ameeriklased võtsid ka sellest võidukihutamisest kaksikvõidu, kui esimesena kihutas ruudulise lipu alt läbi Joel Hetrick (Honda) ja teine oli Brown, kolmandana lõpetas hollandlane Mike Van Grinsven (CRQF).

Viimases quadide sõidus sai esireast startinud Järvloo taas väga hea stardi ning oli avaringi järel esikuuikus, kuid seejärel kaotas ta kõvasti positsioone ning langes teise kümne keskele. Teisest reast varutsiklil startinud võistelnud Saar hakkas jõudsalt ette poole rühkima, kuid sõidu keskel sõitis ta kokku Wieniniga ja eestlasel kulus tsikli käivitamisega palju aega. Sõidu lõpus tõusis noormees taas ette poole, kuid ka selles sõidus lõpetas tal tsikkel töölepingu ja sõit jäi katki. Järvloo sõit sujus sõidu teises pooles seevastu paremini ja ta oli lõpuks 12. Hetrick tõi USA-le ka sellest sõidust esikoha, kus talle järgnesid Van Grinsven ja Wienen, kelle tulemus aga peale sõitu tühistati ja nii kerkis kolmandaks britt Harry Walker (Yamaha).

Ülekaaluka võidu võtsid ameeriklased, kes kogusid 7 punkti, teised oli hollandlased (28 p) ja poodiumi madalaimale tõusid stabiilseid kohti saanud iirlased (40 p). Eestile kuulus 83 punktiga 11. koht.