Täna toimus Põhjala pruulikojas võrkpalli Credit24 Meistriliiga ja naiste Balti liiga ning Eesti meistriliiga hooajaeelne pressikonverents, kus tutvustati võistkondi ning räägiti eelseisva hooaja plaanidest.

Credit24 Meistriliiga põhiturniiril osaleb viis Eesti klubi (Bigbank Tartu, Pärnu Võrkpalliklubi, Saaremaa Võrkpalliklubi, Selver Tallinn ja TalTech) ja neli Läti klubi (OC Limbaži/MSG, RTU/Robežsardze, SK Jēkabpils Lūši ja VK Biolars/Jelgava). Põhiturniir algab 2. oktoobril ning lõpeb 23. veebruaril. Nelja meeskonna osalusel toimuv finaalturniir peetakse 12.-13. märtsil. Pärast Credit24 Meistriliigat peetakse viie Eesti meeskonna osalusel Eesti meistrivõistluste mängud.

Credit24 Meistriliiga hooaja avamäng toimub juba täna õhtul kell 19.00, kui Tallinnas TalTechi spordihoones lähevad vastamisi TalTech ja Saaremaa Võrkpalliklubi. Täna tutvustasid klubide esindajad hooajaks seatud eesmärke.

Bigbank Tartu, peatreener Andrei Ojamets

"Arvestades Tartu klubi ajalugu, siis ei saa meil seegi kord teisi eesmärke olla kui võita. Üritame paremini treenida, et seekord ka Eesti meistrivõistlused võita, meil on sel aastal meeskonnas inimesi, kelle pealt võin ka ise õppida. Kogemus ja noorus võivad ehk parema tulemuse anda."

Saaremaa VK, peatreener Urmas Tali

"Selge see, et nii Eesti kui Balti liigas kõik, kes tahavad konkurentsis olla, siis eesmärk on finaalid ja võitmine. Ühtegi kerget mängu ei saa kellelegi olema. "Supp" on veel paksemaks läinud ja loodan, et publikule on sel hooajal mängud palju parema kvaliteediga kui mõnel varasemal aastal."

Vaata ka Taliga tehtud pikemat intervjuud!

Pärnu VK, peatreener Avo Keel

"Kõik positsioonid meie meeskonnas hetkeseisuga veel kaetud pole, otsime kahte mängijat. Seega tundub, et see hooaeg läheb meile veel raskemalt kui eelmine. Aga tahaks kõiki kiusata."

Loe ka Pärnut tabanud valusast tagasilöögist:

Selver Tallinn, peatreener Alessandro Piroli

"Meie jaoks on põhieesmärk head ja organiseeritud võrkpalli mängida. Olen leidnud siia mängijad, kes tahavad palju tööd teha. Seda näeme hooaja lõpus, kas meie töö kannab ka vilja. Paberil pole me favoriidid, ent paber ei mängi."

TalTech, mänedžer Uku Rummi

"Eesmärgid on paremini mängida kui eelmisel aastal ja kevadel paremat võrkpalli näidata kui sügisel."

Naiste Balti liigas osaleb kolm Eesti klubi, meistriliigas mängib viis naiskonda

Eesti naiste meistriliigas osalevad Tartu Ülikool/Bigbank, TalTech/Tradehouse, Famila/Võru VK, Tallinna Ülikool ja uustulnuk Audentese SG/Noortekoondis. Põhiturniir algab 24. oktoobril ja lõpeb 26. veebruaril. Veerandfinaalid algavad 14. märtsil.

Naiskondade peatreenerid rääkisid uue hooaja eesmärkidest.

Tallinna Ülikool, peatreener Sten Esna

"Eesmärk on medalitele mängida Eesti meistrivõistlustel ja karikavõistustel. Kui mõni mängija naiste koondise uksele koputaks või kanda kinnitaks noortekoondises, oleks hooaeg korda läinud. Tahan noortele anda võimaluse areneda ja loodan, et kõik teevad sammu edasi."

TalTech/Tradehouse, peatreener Marko Mett

"Alustan viiendat hooaega TalTechis ja nii häid mängijaid pole mul selles naiskonnas enne olnud, sellise tiimiga ei saa madalamaid eesmärke olla kui kõik sarjad ära võita. Samas paljud on tööinimsed ja õppijad, meil on tüüpiline amatöörvõistkond, kus proovime kõigepealt tiimi ühtseks löögirusikaks vormida. Esimene eesmärk on seega võistkonnana kokku kasvada ja eks siis näis, kuhu kevadel välja jõuame."

Vaata Marko Metiga tehtud videointervjuud!


Audentese SG/Noortekoondis, peatreener Peeter Vahtra

"Balti liigas eesmärk on saada võimalikult hea ettevalmistus kevadiseks noorte EMi valikturniiriks. Oleme koondanud siia 2002. aastal sündinud ja nooremate parimad noored, kes selles EM-valiksarjas peavad osalema. Võistkond on noor, 10.-11 klassi õpilased ja mõned nooremadki. Tahame proovida eri koosseise ja anda kõigile mänguaega, saada tugevas liigas kogemusi."

TÜ/Bigbank, peatreener Kristjan Kais

"Eesti liigas on meie ülesanne või eesmärk tõestada, et paberi peal neid võistlusi ei võideta. Meie võistkond on laias laastus sama tugev kui eelmisel aastal, kuus mängijat läks ja kuus tuli juurde. Meie plussiks on kokkumäng, sest tuumik on kaua koos olnud. Kindlasti tuleb põnev hooaeg, alahinnata ei saa kedagi."

Famila/Võru VK, peatreener Raivo Jeenas

"Tahame nagu kõik teisedki medalit. Kas antakse, see selgub kevadel. Võistkond koosneb sündinud võrukastest, välja arvatud Mari-Liis Graumann."

Vaata ka 46. aastat Võru naiskonda juhendava Jeenasega tehtud pikemat videointervjuud!


Naiste Balti liigas osaleb kolm Eesti klubi (TÜ/Bigbank, TalTech/Tradehouse, Audentese SG/Noortekoondis), kolm Läti klubi (Jelgava/LU, VK miLATss, Riga Volleyball School) ja kolm Leedu klubi (TK Aušrine,TK Kaunas VDU, Alytaus Prekyba Parama). Põhiturniir algab 12. oktoobril ja lõpeb 2. veebruaril. Veerandfinaalid algavad 15. veebruaril ja nelja naiskonna osalusel peetav finaalturniir toimub 7.-8. märtsil.

Karikasarjas loositi kõva paar: Bigbank vs Pärnu

Tänasel klubivõrkpalli uue hooaja avaüritusel Põhjala pruulikojas toimus lisaks klubide eesmärkide tutvustamisele ka 2019. aasta Aadu Luukase karika ja Eesti naiste karikavõistluste veerandfinaalpaaride loosimine. Karikavõistluste finaal toimub nii naistele kui meestele 29. detsembril Saku Suurhallis.

Aadu Luukase karikavõistlustel osaleb viis meistriliigaklubi ja kolm esiliigaklubi. Tiitlikaitsja on Saaremaa Võrkpalliklubi, kes alistas finaalis 3:2 Pärnu Võrkpalliklubi. Eelmise aasta finalistid paigutati kohtadele 1 ja 8, ülejäänud klubid olid paigutamata. Meeste veerandfinaalid toovad kohe ka tõelise põnevuspaari, sest omavahel kohtuvad juba esimeses faasis Bigbank Tartu ja Pärnu VK.

Aadu Luukase karika ülemise tabelipoole veerandfinaalpaarid:

Saaremaa VK - Tallinna Ülikool (esiliiga)

Selver Tallinn - EMÜ SK (esiliiga)

Aadu Luukase karika alumise tabelipoole veerandfinaalpaarid:

TalTech - Est/Nor Kiili (esiliiga)

Bigbank Tartu - Pärnu VK

Naistest on karikavõistlustel tiitlikaitsja Tartu Ülikool/Bigbank, kes alistas eelmisel aastal finaalis 3:1 TalTech/Tradehouse´i. Eelmise aasta finalistid paigutati kohtadele 1 ja 8, ülejäänud naiskonnad olid paigutamata. Seekord osaleb viis meistriliigaklubi ja kolm esiliigaklubi.

Naiste karikavõistluste ülemise tabelipoole veerandfinaalpaarid:

TÜ/Bigbank - Kohila VK/Iluakadeemia (esiliiga)

VK Kramp N1 (esiliiga) - Audentese SG/Noortekoondis

Naiste karikavõistluste alumise tabelipoole veerandfinaalpaarid:

Famila/Võru VK - Gerardo´s Toys/Neemeco

Tallinna Ülikool – TalTech

Eelringide mängud toimuvad nii meeste kui naiste karikavõistlustel kohalesõitudega: üks mäng kodus, teine võõrsil. Esimene mäng peetakse esimesena nimetatud võistkonna kodus. Võitjaks osutub kaks võitu saanud võistkond või juhul kui mõlemal võistkonnal on üks võit ja üks kaotus, siis mängu eest antavate suurema punktide arvuga võistkond. Mängu eest antavate punktide võrdsuse korral mängitakse kuldne geim.

Veerandfinaalid peavad olema mängitud 10. novembriks, poolfinaalid 22. detsembriks.