Bundesliga seitsmendas voorus juhtis Hannover kodusaalis 2:1, kuid oli pea kogu ülejäänud kohtumise Saksamaa kahe eelmise aasta meistri vastu tagaajaja osas. Kui 50. minutil tuli külaliste norralasest MM-hõbeda Magnus Abelvik Rødi väravast seisuks 21:17, tunduski võit suursoosikule libisevat.

Võiduvärav 92 sekundit enne lõppu Patraililt

Aga hannoverlaste peatreener Carlos Ortega arvas teisiti. Patrail sai rohkem ründevastutust, visates kaks väravat järjest. Urban Lesjak tegi võimsaid tõrjeid väravasuul, 57. minutil tuli viik ja minut hiljem viis Evgeni Pevnov võõrustajad juhtima. Rød viigistas, kuid viimane sõna jäi kaheksal korral Eesti parimaks valitud Patrailile, kes viskas 23:22 võiduvärava.

Eestlase arvele jäigi kolm tabamust, üks resultatiivne sööt ja üks blokk, Lesjak aga tõrjus 55-protsendiliselt! Juba neljapäeval tuleb sama vastasega uuesti kohtuda, seekord võõrsil ja Saksamaa karikavõistluste kaheksandikfinaalis.

Hannover-Burgdorf jätkab Bundesligas täisedu ehk 14 punktiga liidrina, lähimad jälitajad on juba nelja silma kaugusel – Rhein-Neckar Löwenil, SC DHfK Leipzigil ja Berliini Füchsel on kümme punkti. Tõsi, rekordmeister THW Kielil on kaheksa punkti juures kaks mängu varuks.

Vastupidiselt Patrailile jätkus 2. Bundesligas eestlaste kaotustejada. Karl Roosna ja HSG Krefeld jäid 20:32 (10:16) alla HSG 2000 Coburgile ning Karl Toom ja TV Emsdetten kaotasid 27:30 (12:11) Dormageni TSV Bayerile. Mõlemad Viljandi HC kasvandikud said kirja ühe värava.

Väga magusa võidu said tugevuselt neljandas liigas Rasmus Ots ja SG VTB/Altjührden. Külla tuli Oberliga Nordsee suursoosik, mullune teine ja Saksamaa amatööride karikavõitja ATSV Habenhausen. Otsa tööandja võttis aga 27:26 (14:14) võidu ning on nelja vooruga kogunud kolm võitu ja ühe kaotuse.

Võite nii Rumeeniast, Soomest kui Tšehhimaalt

Euroopa Meistrite liigas oli Zaporožje HC Motor lähedal teistkordsele valitseva meistri Skopje HC Vardari alistamisele sel hooajal, kuid pidi vastu võtma valusa 30:31 (18:16) kaotuse. Dener Jaanimaa viskas ukrainlaste kasuks kolm väravat. SEHA liigas alistas Motor eestlase osaluseta Pekingi Spordiülikooli võistkonna tulemusega 41:19 (23:4).

Eesti koondise kapten Martin Johannson tabas kolmest sooritatud viskest kaks ning tema koduklubi Bukaresti CSA Steaua jätkab Rumeenia meistriliigas kaotuseta. Laupäeval alistati kodusaalis CS HC Buzau 26:21 (12:11) ja 13 punktiga ollakse kolme jälitaja hulgas, kes järgnevad täiseduga jätkavale Bukaresti CS Dinamole.

Tšehhimaa kõrgliigas astusid mõlemad eestlaste klubid läinud nädalal vastu valitsevale meistrile Plzeni Talent M.A.T.-le ning kaotasid. Kristo Voika ja Nove Veseli TJ Sokol tulemusega 23:31 (11:15) ning Martin Grištšuk ja Praha HC Dukla 23:27 (10:11). Sokol sai lisaks laupäeval 24:17 (11:8) võidu Hranice TJ Cementi üle. Eestlased viskasid igas mängus ühe värava.

Soome meistrisarjas algas Helsingi IFK hooaeg suureskoorilise 20:31 (12:17) kaotusega Karjaa BK-46 vastu. Ardo Puna jõudis visata kolm väravat, enne kui sinise kaardiga eemaldati. Teises mängus sai HIFK 35:23 (19:7) jagu Grankulla IFK-st, Sten Toomla tabas viis korda, Puna oli mängukeelus. Siuntio IF alistas Pargas IF-i 32:23 (18:9), Ott Varikult viis ja Sten Maasalult neli väravat.

Varul ja Hammarby tõusid Rootsi esiliigas liidriks

Rootsi esiliigas möödus nädal täiuslikult liidriks tõusnud Hammarby IF-i jaoks, kes oli 33:27 (15:11) üle Kungälvs HK-st ja 30:23 (12:9) LIF Lindesbergist. Hendrik Varul panustas edusse vastavalt kahe ja ühe väravaga. Armi Pärt tabas kaks korda, kui tema HIF Karlskrona tegi 29:29 (12:14) viigi seni vaid võite tunnistanud Stockholmi AIK-ga.

Kuidagi ei pääse võitude lainele Andris Celminš ja Velenje RK Gorenje. Viimati kaotati kõige napimalt 27:28 (14:15) kuu aega tagasi Põlva Serviti eurosarjast välja lülitanud Ribnica RD Rikole, eestlane jäi väravata. Gorenjel on nelja vooruga tabelis vaid kaks punkti, juhivad täiseduga Riko ja tiitlikaitsja RK Celje Pivovarna Laško.

Prantsusmaa esiliigas on Nice'i Cavigal Handballil tabelis vaid üks punkt ja kolme vooru järel ollakse viimasel kohal. Reedel viskas Jürgen Rooba küll neli väravat, aga Nice kaotas kodus Pärdi endisele koduklubile, mullu kõrgliigast pudenenud Massy Essonne HB-le 23:32 (13:17).

Nädala resultatiivseim Eesti pallur oli Alina Molkova, kelle 13 väravast aga ei piisanud CHEV Diekirchile – Luksemburgi kõrgliigas kaotati kodus HB Dudelange'ile 28:30 (16:14). Kaotuse pidi vastu võtma ka neli tabamust kirja saanud Jesper Bruno Bramanis, kui HC KRAS/Volendami duubelmeeskond jäi 20:30 alla Den Haagi IMTO Benelux/Hellasele.