Tervet päeva ilmestas juba öösel alanud vihmasadu, mis tegi liivaraja väga raskeks, kus lisaks sõitjate oskusele mängis suurt rolli ka tehnika vastupidamine.

Esimesena asusid eestlastest võistlustulle Rahvuste krossil juba 19. korda osalev Tanel Leok (Husqvarna) ja Priit Rätsep (Honda). Leok oli esimestel ringidel kolmanda kümne alguses, kuid seejärel kulges sõit aina üles mäge ning lõpujoone ületas ta 12. kohal. Rätsep alustas sõitu 30. kohal ja ka tema sõit kulges positiivselt ning tema oli lõpuks 21.Sõidu võitis tänavune MXGP klassi maailmameister sloveen Tim Gajser (Honda) hollandlase Jeffrey Herlingsi ja selle aasta MX2 klassi ilmameistri hispaanlase Jorge Prado (mõlemad KTM) ees. Eestile kuulus avasõidu järel 8. koht.

Teises sõidus tegi Harri Kullas (Honda) super stardi võites ka hole shot eriauhinna. Eestlase hea hoog jätkus ka edasipidi ning hoolimata, et mõned kohad tuli ära anda, oli ta lõpuks neljas. Teist sõitu järjest startinud Rätsep võitles taas vapralt ja oli lõpuks 25. Sõidu esikolmiku moodustasid hollandlane Glenn Coldenhoff (KTM), lätlane Pauls Jonass (Husqvarna) ja inglane Shaun Simpson (KTM). Eesti tõusis selle sõiduga neljandaks.

Võistluse viimases sõidus oli Kullas teise kümne keskel ja Leok kolmanda kümne alguses, kuid ka selles sõidus võitlesid eestlased vapralt ning Kullas ületas lõpujoone 12. ja Leok 14. kohal. Sõidu esimene oli taas Coldenhoff Gajseri ja Jonassi ees.

Kui nõrgim tulemus maha arvatud võitis Rahvuste krossi Holland 18 punktiga, teised olid belglased (47 p) ja kolmandad inglased (58 p), Eesti sai 64 punktiga 4. koha, mis on koondisele kolmandaks korraks sellel kohal lõpetada. Individuaalses arvestuses oli Leok MXGP klassis 9., Rätsep MX2s 10. ja Kullas Openis 4.

2020. aasta Rahvuste kross sõidetakse Erneé rajal, kus Eesti saavutas oma eelmise neljanda koha.