Armstrong on üks meestest, keda punktitabelis kolmandat kohta kindlustada üritav Vips sel etapil kindlasti edestama peab, sest uusmeremaalane jääb temast maha vaid kolme punktiga. Armstrongi järel platseerus aegade tabelis teiseks sarja üldliider Robert Schwartzman (Prema), kolmas oli soomlane Niko Kari (MP Motorsport). Vipsi parim ringiaeg oli Armstrongist 1,1 sekundi võrra aeglasem.

Red Bulli noorteakadeemia kasvandik tegi ka ühe väikse apsaka, jäädes pidurdamisega hiljaks 13. kurvis ning käies hetkeks asfalteeritud turvaala peal. See juhtus umbes üheksa minutit enne treeningu lõppu.

Eile Delfiga rääkides lausus Vips, et vabatreeningu ajad ei ole talle ega tiimi jaoks üldsegi tähtsad. "Vabatreeningu aegadest ei tasu absoluutselt mingeid järeldusi teha. Kõigil on neli komplekti uusi rehve. Mõned panevad kaks komplekti alla alles sessiooni lõpus väiksema koguse bensiiniga ning on seetõttu palju kiiremad. Treeningutel võid näha igasugu järjestusi," sõnas Vips.

"Mul pole üldse mingit vahet, kas olen esimene või viimane. Näiteks Silverstone'is tegi ART-i meeskond lolli apsaka, keerates endale terve etapi metsa. Nad panid vabatrenni lõpus teise seti uusi rehve ning põrusid sõitudes vanade rehvidega täielikult. Vabatreeningu aegadest on selliseid asju väga raske välja lugeda."

Nagu ikka, on ka Sotši ringrajal kell 13 algav kvalifikatsioon kogu nädalavahetust silmas pidades võtmetähtsusega. "Siin on küll pikkadel DRS-i sirgetel möödasõiduvõimalusi, aga ikkagi on vaja hea kvalifikatsioon alla teha," lausus Vips.

Vahetult enne vabatreeningut selgus, et Venemaa etapil osaleb tavapärase 30 F3 sõitja asemel 29, sest sakslane David Beckmann (ART) jättis perekondlikel põhjustel Sotši tulemata.

F3 Venemaa GP ajakava:

Kvalifikatsioon reedel kell 13.00
1. sõit laupäeval kell 10.15
2. sõit pühapäeval kell 9.55