28-aastane ja 211 cm pikkune mängumees on oma senise profikarjääri jooksul näinud igasuguseid korvpallisüsteeme, kui 10 aasta jooksul saab see paberite järgi olema talle vähemalt kahekümnes klubivahetus, teatab Kalevi kodulehekülg.

Lõuna-Inglismaa väikelinnas Chathamis sündinud Richards alustas korvpallitreeningutega kodukandis ning 14-aastasena tegi esimesed mängud meeste vahel Inglismaa tugevuselt kolmandal liigatasemel. Pärast aasta nooremana tehtud edukat esinemist Inglismaa U16 koondises pani noormehele silma peale Gran Canaria klubi ja ta veetis paar hooaega Hispaania tiimi noortesüsteemis. Järgnevad aastad olid vasakukäelise Richardsi jaoks tormilised, kui ta näiteks esindas erinevatel noorteturniiridel nii Madridi Reali kui sakslaste Bambergi Brose Basketsit, mängis Belgia madalamates liigades ning murdis ennast lõpuks Gran Canaria esindusmeeskonda, kuigi ametlik debüüt jäi nende eest tegemata.

2010. aasta suveks oli Richards silma jäänud ka ookeani taga, kui NBA tippklubi San Antonio Spurs otsutas mehe suvises draftis endale võtta 49. valikuna. USA-sse mängumees aga ei läinud, sest pidi sisuliselt kogu hooaja taastuma kahest õlaoperatsioonist.

Edasine profikarjäär on Richardsil olnud ülimalt kirju ning naljalt pole ta kogu hooaja suutnud ühes klubis kohal püsida. Pikast tiimide loetelust leiame klubisid Šveitsist, Gruusiast, Austriast, Poolast, Saudi-Araabiast, Kreekast, Ungarist, Iraanist, Hiinast, Liibanonist ja Makedooniast. BC Kalev/Cramo senised kaks välismaist korvialust täiendust Zach Smith ja Dwight Coleby on kimpus vigastustega. Esimesena mainitu murdis kontrollmängus Kaunase Žalgirise vastu käeluu ning on hetkel kipsis. Coleby on hädas põlveprobleemiga, kuid kergeid visketreeninguid on saanud mees teha.