Kuurortlinnas Sotšis on Venemaa GP toimunud alates 2014. aastast, mil siin peeti ka taliolümpiamänge. Kaks aastat tagasi pikendasid venelased F1 sarjaga lepingut, mille tulemusena on meie idanaabritele kuninglik vormelisari garanteeritud kuni 2025. aastani.

Juba vormel 1 sarja eelmine omanik Bernie Ecclestone üritas Putinit veenda etapp Peterburi viia ning taoline plaan on kindlasti meeltmööda ka praegusele omanikule Liberty Mediale, kes püüab üha rohkem korraldada F1 võidusõitu maailma suurimates reisisihtkohtades.

Teema tuli jutuks ka tänasel vormel 1 sõitjate pressikonverentsil, kus mõtet toetasid nii venelane Daniil Kvjat (Toro Rosso) kui ka soomlased Kimi Räikkönen (Alfa Romeo) ja Valtteri Bottas (Mercedes).

"Peterburg oleks nii kohalikele kui ka Euroopa fännidele paremini ligipääsetav. Usun, et näiteks Soome fännid peaksid seda päris lahedaks ideeks. Siin pole ka etapil viga, aga kes teab, äkki oleks Peterburi etapp publiku mõttes veel parem," pakkus Kvjat.

"Soome GP oleks muidugi kõige kenam," muigas Bottas, kes jagas fännide ligipääsetavuse osas Kvjati seisukohta.

"Eks me näe seda siis, kui võistlus seal kunagi toimuma saab. Kindlasti tuleks sinna rohkem soomlasi, aga ei saa öelda, et neid siin vähe oleks," püüdis Räikkönen erapooletuks jääda.

Uus ringrada planeeritakse ehitada Peterburi linnast umbes 25 kilomeetri kaugusele. Sotšis etapi jätkamise kahjuks räägib linna plaan ehitada ringraja kõrvale 2021. aastal uus kontserthall, mis muudaks ringraja rohkem kui kahe kilomeetri jagu lühemaks ja teeks selle F1 sarja jaoks kasutuskõlbmatuks. Küll aga on räägitud siia tulevikus elektrivormelite sarja vormel E etapi toomisest.