Hollandis toimunud EM-i alagrupiturniiril käis Eesti koondist kohapeal toetamas ligi 1500 fänni. Mõned tulihingelised toetajad käivad sõna otseses mõttes igal pool koondisega kaasas, üllatades sellega ka Eesti koondislasi endid, kes võivad igasugustes üllatavades kohtades tuttavaid nägusid näha, kirjutatakse Rahvusvahelise Võrkpalliliidu (CEV-i) kodulehel.

CEV toob eraldi välja Merike Meriküla ja Priit Randpõllu. "Neist on saanud Eesti fänniarmee esinäod, kes on alati meeskonna seljataga," seisab CEV-i kodulehel.

"Kodumaal oleme juba pikalt omasid toetanud," rääkis Meriküla. "Esmakordselt läksime välismaale Eestile kaasa elama 2017. aastal Poolas toimunud EM-il. Saime sealt nii palju positiivseid emotsioone, et otsustasime seda jätkata."

Sellest ajast saadik on nad käinud Eesti mänge jälgimas Tšehhis, Portugalis, Lätis, Iisraelis ja Horvaatias. Lisaks meeskonnale elavad nad tuliselt kaasa ka naiskonnale, keda on toetatud juba Soomes, Sloveenias, Kreekas ning Ungaris. "Rahvuskoondiste toetamine annab nii erilise tunde, millega mõistad, mis tähendab olla eestlane," jätkas Meriküla.

Meriküla ja Randpõllu toetus pole jäänud märkamatuks ka rahvusvahelisel areenil. Nimelt otsustas CEV-i president Aleksandar Boricic kutsuda eestlased vaatama EM-i finaali, mis peetakse 29. septembril Pariisis. "Loomulikult läheme vaatama! Oleme väga tänulikud selle võimaluse eest," rääkis Meriküla.

"Ehkki meie meeskonnal pole selja taga lihtne suvi, on meie fännid olnud alati tippvormis ja igal juhul meie mehi toetanud," sõnas Eesti alaliidu president ja CEV-i asepresident Hanno Pevkur. "Fännide jaoks ju lõpuks võrkpalli mängitaksegi."