Eestist läksid mööda MM-finaalturniiril osalenud Jaapan, Elevandiluurannik, Tuneesia ja Jordaania ning lisaks Island. Eesti läks omakorda ette Põhja-Makedooniast.

Esikohal jätkab USA, teine on värske maailmameister Hispaania ja 11. kohalt kolmandaks tõusis Austraalia. MM-il finaali jõudnud Argentina kerkis viiendalt kohalt neljandaks.

Maailma edetabli põhjal said selgeks ka juuni lõpus peetavatel Tokyo olümpiamängude kvalifikatsiooniturniiril osalejad. Tänu heale edetabelikohale said pääsme valitsev Euroopa meister Sloveenia ja Horvaatia.

Läti koondis kukkus 15. kohalt koguni 28ndaks ja neil võimalust olümpiale saada pole. Arvestades Läti tippmängijate küllust (Kristaps Porzingis, vennad Bertansid, Janis Timma, Rodions Kurucs, Janis Strelnieks jne), oleks nad võinud mitte ainult Tokyosse pääseda, vaid seal ka korralik tulemus teha.

MM-finaalturniiri kaudu tagasid olümpiapileti Hispaania, Prantsusmaa, Argentina, USA, Austraalia, Iraan ja Nigeeria. Lisaks on koht kindel korraldajamaal Jaapanil. Euroopast hakkavad nelja pääsme eest heitlema lisaks Sloveenia ja Horvaatiale ka Leedu, Tšehhi, Poola, Kreeka, Saksamaa, Itaalia, Venemaa, Serbia ja Türgi.

24 kvalifikatsiooniturniiril osalevat riiki jagatakse nelja gruppi, olümpiale pääseb iga grupi parim. Ühte gruppi soovib väidetavalt võõrustada ka Leedu.

Kõik 24 kvalifikatsiooniturniiril osalevat riiki: