Tehisintellektil töötavad kaamerad toovad voogedastuse kujul vaatajateni otseülekanded kõikidest Paf Eesti-Läti Korvpalliliiga mängudest, naiste Balti liiga ELITE-divisjoni ja rahvusvahelise divisjoni mängudest, samuti ka madalamate liigade nagu Saku I ja II liiga ja G4S noorteliigade mängudest nii Eestis kui Lätis.

Madalamate Eesti liigade mängud jõuavad esmakordselt televaatajateni suurel ekraanil ning seda Telia TV vahendusel. Lisaks korvpallile jõuavad Telia telekanalisse Levira kaamerate abil ülekanded Eesti Käsipalliliidu, Eesti Saalihokiliidu ja Eesti Võrkpalliliidu erinevate liigade mängudest üle Eesti.

"Eesti Korvpalliliit ja Levira on teinud investeeringu tulevikku - kasvab ülekannete arv ja pilti jõuavad ka madalamate liigade mängud, mis võivad pakkuda võrdväärset intriigi kõrgliigaga. Meie jaoks on oluline, et tehisintellektiga kaamerate abil suureneb funktsionaalsus treeneritele mõeldud programmi näol, mis loob ka klubide jaoks täiendavaid võimalusi," kommenteeris Eesti Korvpalliliidu peasekretär Keio Kuhi.

„Koostööleping Eesti Korvpalliliiduga on suur samm edasi, et muuta tehisintellektil töötavad kaamerad lähipiirkonna riikide spordihallides tavapäraseks nähtuseks ning tuua mängude pilt veebi ja TV kaudu huviliste kodudesse. Leppe kohaselt toodab Levira järgneva viie aasta vältel tehisintellektiga kaamerate abil ülekandeid kõikidelt Eesti ja Läti meeste ja naiste kõrgemate korvpalliliigade mängudest ning paigaldab Eesti ja Läti spordihallidesse kokku üle 70 kaamerasüsteemi,“ kommenteeris Levira innovatsiooni- ja arendusdirektor Martti Kinkar.

Telia Eesti televisiooni ja multimeedia valdkonna sisujuht Birjo Kiik avaldas heameelt, et eeloleval sügisel jõuavad Levira ja Telia TV koostöös otseülekanded erinevatelt korvpalli, käsipalli, võrkpalli ja saalihoki mängudelt ka laiema Eesti teleauditooriumini. „Juba oktoobri alguses teeme esimeste ülekannetega Telia LIVE erikanalis algust ning uue aasta alguses kolivad mängud juba Telia poolt loodavasse Inspira kanalisse. Ühtlasi selgub oktoobri alguses otseülekannete täpsem kava, mida jagame kindlasti ka oma TV-klientidega,“ sõnas Kiik.

Leviral on valmisolek toota veebiülekannete pilti tehisintellektiga kaamerate vahendusel hetkel üheksast spordihallist Eestis. Spordiülekannete puhul jälgib tehisintellekt palli ja mängijate liikumist ning lisaks valib automaatselt välja põnevamad kordused, mida spordisõber näha tahab. Tehisintellekti vahendusel videoülekannete tootmisel on Levira tehnoloogiapartneriks Pixellot.