Teisena lõpetas Rootsi esindaja Otmane Nait-Hammou (+0.07) ja kolmas oli aastaid Eestis jooksnud keenialane Ibrahim Mukunga Wachira (+0.26) Vaid ühe sekundiga jäi Mukungale alla parim eestlane, neljandana lõpetanud Karel Hussar.

Naistest oli kiireim Liina Tšenov, kes läbis distantsi ajaga 34.20. Kokkuvõttes kuulus talle kõrge 12. koht.

Stardinimekirjas oli kokku 5354 osalejat. Rada viis jooksjad, käijad ja kepikõndijad Kalamaja piirkonda, kus rada läbis ajaloolist Põhja-Tallinna tööstusrajooni, tegi esmakordselt tiiru ümber imposantse Lennusadama vesilennukite angaari, möödus Noblessneri Valukojast, Patarei vanglast ja Kalasadamast.

Läbi joosti ka osalejate seas rohkelt elevust tekitanud Kultuurikatla hoonest. Finiš oli esmakordselt Viru väravate juures täpselt vanalinna piiril. Viru tänaval asuvat järelkoridori mööda liiguti võistluskeskusesse Vabaduse väljakul.

Laupäeva õhtul leiab Vabaduse väljakul aset ka vägev kontsertprogramm, kus astuvad üles Liis Lemsalu Band ja legendaarne ansambel Kala ning toimub kahekümnendat korda toimuva sügisjooksu autasustamine. Vabaduse väljaku kontserdid on kõigile tasuta.

Pühapäeva, 8. septembri hommikul kell 9 algab klassikaline 42,195 kilomeetri pikkune maratonijooks ning kell 10.15 lähevad poole lühemale distantsile poolmaratonist osavõtjad. Mõlema distantsi start ja finiš on Viru väravate juures. Tänavuse maratoni ja poolmaratoni rada viib jooksjad Kalamaja, Pelgulinna, Haabersti, Kopli ja Rocca al Mare kanti ning Stroomi rannapargi teedele. Maratonist osavõtjad saavad joosta ka läbi Tallinna loomaaia ning Õismäe raba läbivatel uhiuutel kergliiklusteedel. Südalinna naastakse mööda Kopli ja Suurtüki tänavat, Rannamäe teed ning Mere puiesteed kuni Viru väravate juures asuva finišini.

Pühapäeval kell 12.30 on Vabaduse väljakul Tallinna maratoni ja Eesti meistrivõistluste võitjate autasustamine. Kohe pärast autasustamist astub üles Karl Erik-Taukar Band.