Tundub, et Kabajev võttis Eestist välja saatmist nii tõsiselt, et otsustas lahkuda võimalikult kaugele.

31-aastane venelane on varem mänginu lisaks Sillamäe Kalevile ja (korraks) Levadiale ka Indoneesias, Tšehhis, Soomes ja Venemaal.

Juuli keskel Levadiaga liitunud Kabajev jõudis kaasa teha kahes Eesti meistriliiga mängus, Viljandi Tulevikku kostitas ta ka väravaga. Päev pärast seda matši kihutas Peterburis sündinud Kabajev Tallinnast kodumaa poole, kui ta Tallinna-Narva maantee 196. kilomeetril politsei poolt kinni peeti. Sõiduauto ületas lubatud kiirust vähemalt 42 km/h ehk sõiduki kiirus oli vähemalt 132 km/h.

„Sellisel kiirusel toimunud liiklusõnnetuse tagajärjed oleks olnud väga traagilised,“ sõnas Narva politseijaoskonna juhtivuurija Dmitri Narolin. „Kohtus ütles mees enda vabandamiseks, et ta kiirustas Venemaale oma pere juurde. Palusime tal mõelda selle peale, et ka teised liiklejad tahavad oma perede juurde jõuda ja seda elusate ja tervetena.“

Narolini sõnul oli riigis viisa alusel viibivat meest eelnevalt kahel korral karistatud rahatrahvidega kiiruseületamise eest ning mõlemad trahvid olid tasumata.

Kohus määras Kabajevile karistuseks kaks päeva aresti. Lisaks tühistas politsei- ja piirivalveamet mehe Schengeni viisa ja tema suhtes kohaldati sissesõidukeeld Schengeni riikidesse üheks aastaks.