Väidetavalt käskisid Iraani võimud kehakaalu kuni 81 kg valitseval maailmameistril meelega kaotada, et vältida potentsiaalset finaali Iisraeli sportlase Sagi Mukiga. Eneseuhkus ei lubanud Mollaeil aga taolist käiku teha. Matši, mille ta venelasest olümpiavõitjale Hasan Halmurzajevi vastu kaotama pidi, ta siiski võitis.

Veerandfinaalis oli Mollaei parem ka kanadalasest Antoine Valois-Fortierist, poolfinaalis kaotas aga belglasele Matthias Cassele, kes lõpuks finaalis iisraelasele Mukile alla jäi.

"Ma võinuks olla tšempion. Olin kõvasti treeninud. Aga Iraani olümpiakomitee ja spordiminister ütlesid mulle, et ma loobuksin," vahendab BBC Mollaei sõnu.

"Ma olen võitleja. Ma tahan võistelda nii, kuidas jaksan. Ma elan riigis, mille seadused mul seda keelavad. Mul pole muud valikut: kõik sportlased peavad seda järgima."

"Isegi kui võimud ütlesid mulle, et ma võin probleemideta koju naasta, olen ma hirmul. Ma kardan, mis minu või mu perekonnaga võib juhtuda," lisas Mollaei.

Maikuus lubas Iraani olümpiakomitee järgida olümpiahartat ja rahvusvahelise judoliidu statuuti ning oma sportlastele taolisi käske mitte jagada, kui neil on oht Iisraeli esindajaga vastamisi minna.

Rahvusvahelise alaliidu president Marius Vizer teatas pärast hiljutist vahejuhtumit, et Mollaei võib järgmisel aastal Tokyo olümpial soovi korral võistelda neutraalse sportlasena.