32-aastane serblane kaotas 23. asetusega šveitslasele esimesed kaks setti 4:6, 5:7 ning jäi kolmandas 1:2 taha, pärast mida ta õlavigastuse tõttu mängimise lõpetas.

Serblase loobumisotsust ja väljakult lahkumist "tervitati" valju vilekooriga. "Vabandan publiku ees. Nad tulid vaatama täispikka matši, aga ei saanud seda," ütles Djokovic.

"Olen juba nädalaid pidevat valu tundnud. Mõnel päeval rohkem, mõnel vähem ning ilmselgelt olen võtnud erinevaid valuvaigisteid. Vahel need töötavad, vahel mitte. Kui sa pole võimeline enam palli lööma, tunned sa selle hetke ära," selgitas Djokovic hiljem pressikonverentsil.

Djokovic keeldus vigastuse iseloomu täpsustamast, kuid osutas, et tegu on sama probleemiga, mis avaldus tal ka teise ringi mängus Juan Ignacio Londero vastu. "Ma andsid loobumisvõidu ja ütlesin teile, et see on vasak õlg. Mul pole selle kohta rohkem midagi öelda," sõnas ta nipsakalt. "Ma ei taha oma vigastustest rääkida. Olen seda varemgi öelnud ning jään selle juurde."

34-aastane Wawrinka jätkab oma neljanda suure slämmi tiitli püüdmist veerandfinaalis viienda asetusega venelase Daniil Medvedevi vastu.

Medvedev sai kaks ja pool tundi kestnud matšis jagu sakslasest Dominik Koepferist (ATP 118.) tulemusega 3:6, 6:3, 6:2, 7:6 (2).

Maailma kolmandal reketil Roger Federeril ei tekkinud probleeme belglase David Goffini (ATP 15.) alistamisega 6:2, 6:2, 6:0. Bulgaarlane Grigor Dimitrov (ATP 78.) oli samuti kindlalt 7:5, 6:3, 6:3 üle austraallasest Alex De Minaurist (ATP 38.).

Naiste turniiri öises kaheksandikfinaalis võitis ukrainlanna Elina Svitolina (WTA 5.) maailma üheksandat reketit Madison Keysi 7:5, 6:4.