Järjekorras 17.Lõuna-Eesti rallit eristab möödunud aastatest see, et sel korral stardivad kõik võistlusautod reedesele võistluspäevale ümberpööratud järjekorras (kõige suurem võistlusnumber esimesena).
Võru keskväljakult saavad kell 18:30 reedestele katsetele esimesena lähte veoautode klassi EMV8 (2WD - E13 Trucks) võistlejad Martin Leemets – Rivo Hell (GAZ 51).

Kokku on Võrumaa kuppelmaastikele startimas kümme GAZ tüüpi veoautot.

Lisaks veoautodele on tänavusele Lõuna-Eesti rallile starti tulemas 2 WRC autot, 6 R5 autot, 11 R2 autot ning lisaks veel 40 rahvuslike klasside EMV4 kuni EMV7 võistlusautot.

Endistest võitjatest või varasemalt Lõuna-Eesti ralli poodiumil lõpetanutest on tänavu stardis 2017.aasta ralli võitjad Georg GrossRaigo Mõlder (Ford Fiesta WRC), 2016.aastal poodiumil lõpetanud Egon Kaur – Silver Simm (Ford Fiesta Proto) ja Aiko Aigro - Kermo Kärtmann (Mitsubishi Lancer Evo VIII) ning möödunud aastal karjääri esimese absoluutarvestuse poodiumikoha välja sõitnud Priit Koik - Alari-Uku Heldna (Ford Fiesta R5).

Lõuna-Eesti ralli 2019 kõige nimekamaks võistlejaks on kindlasti oma karjääri jooksul Subaru, Fordi ja Citroëni tehasemeeskondades sõitnud ja 15 MM-rallit võitnud Mikko Hirvonen. Soome autoralli legend, kes Võrumaa teedel sõitmas Ford Fiesta R5 autoga, mis kandmas võistlusnumbrit 1, on stardis koos kaardilugeja Jarno Ottmaniga.

Kui Hirvonen on WRC maailmas juba legend ja osalenud 163 MM-rallil, siis Oliver Solberg (VW Polo R5), kes Lõuna-Eesti rallil koos kaardilugeja Aaron Robert Johnstoniga püüdmas Eesti meistrivõistluste klassi EMV1 (ABS) ja EMV3 (4WD - N4,R5) meistritiitleid, on oma MM-debüüdi tegemas oktoobri alguses sõidetaval Walesi rallil. Samal rallil on oma rallisõitja karjääri lõpetamas tema isa 2003.aasta autoralli maailmameister Petter Solberg, kes kindlasti kohal ka Võrus, et oma pojale kaasa elada.

Järjekorras 17.Lõuna-Eesti ralli start antakse 30.augustil, kell 18:30 Võru linna keskväljakult. Kokku sõidetakse kahe võistluspäeva jooksul 11 kiirukatset ning läbitakse 110,48 katsekilomeetrit.

Rallipasse on võimalik soetada Olerexi tanklatest Võru linnas hinnaga 10 eurot.

Lõuna-Eesti ralli 2019 võistlejate nimekirja, katsete kaardid jpm. leiab rallinädala kolmapäeval ilmunud Autolehe vahelt, mis on saadaval ajakirjanduse müügipunktides üle Eesti.

Lõuna-Eesti ralli ralliraadioks on Ring FM, mis Võrumaal levimas sagedusel 101,7 MHz. Ralliraadio stuudios võtavad seekord kohad sisse Urmas Roosimaa, Gustav Kruuda ja Oskars Kaņeps-Kalniņš.