Kuid see kõik on juba minevik. Ees on veel kolm etappi: käesolev Rootsi pluss Türgi ja Hiina. MXGP klassis on jagada jäänud kõik ülejäänud poodiumikohad ning samuti tähtis tootjate tiitel.

Hondal on seal suht turvaline edumaa KTM ja Yamaha ees, kuid miski pole enne käes, kui ta seda on.

Põneva uudisena MXGP klassis saabub Rootsi etapile tagasi nüüdseks juba eksmaailmameister Jeffrey Herlings, kes ütles küll, et tema ainuke eesmärk saab olema võistlus finišeerida ning see sõit on tema jaoks ettevalmistusprogramm Rahvuste Krossiks.

Kohati liivasel ja sellisel veidi vanakooli GP tüüpi Uddevalla rajal tuleb kindlasti põnev sõit. Väga heas hetkevormis olevale Glenn Coldenhofile võib see rada hästi sobida, kuid hetkel tabelis teisel kohal oleval Jeremy Seeweril on ette näidata 2017. a MX2 klassi GP võit Rootsist ( 2018. a Rootsi etappi ei toimunud). Heas hoos on kindlasti ka Pauls Jonass ja Arminas Jasikonis. 2017. aasta MXGP poodium oli aga Tim Gajser, Romain Febrve ja Gautier Paulin.

Tšempionid tahavad alati võita, seepärast nad tšempionid ongi. Nii et sätime ennast aga nädalavahetuseks valmis, et nautida selle hooaja viimast MXGP Euroopa etappi enne Rahvuste Krossi Assenis.

MXGP top10

1. Tim Gajser (SLO, HON), 664 ( 2019. a maailmameister!)

2. Jeremy Seewer (SUI, YAM), 481

3. Gautier Paulin (FRA, YAM), 440

4. Arnaud Tonus (SUI, YAM), 419

5. Glenn Coldenhoff (NED, KTM), 399

6. Arminas Jasikonis (LTU, HUS), 377

7. Romain Febvre (FRA, YAM), 362

8. Antonio Cairoli (ITA, KTM), 358

9. Pauls Jonass (LAT, HUS), 352

10. Jeremy Van Horebeek (BEL, HON), 347

MX2 klassis jätkub totaalne Jorge Prado dominatsioon, nii nagu see aasta algusest saati on olnud. Pole vähimatki alust arvata, et Rootsis oleks midagi teisiti. Kui ära sõnuda, siis reeglina just juhtub midagi ootamatut, aga mitte Jorge Pradoga. Täpselt seda on hooaeg näidanud: Jorge on läinud järjest paremaks, samas kui teised on ehk sutikene väsinumaks või hooletumaks muutunud või lihtsalt kaotanud motivatsiooni.

Seda viimast paistab jätkuvat kõvasti Darian Sanayeile (Kawasaki), kuid paraku on viimast MX2 hooaega sõitev sümpaatne briti-ameeriklane löögihoos vaid kaks ringi. Liivasel ja tehnilisel rajal hoiame pilku peal muidugi Jago Geertsil ja ka Thomas Kjer Olsenil.

Jorge Prado tõenäoliselt saab tšempionitiitli Rootsis kätte ja ka Thomas Kjer Olseni teine koht saab tõenäoliselt kinnituse. Viimase poodiumikoha peale aga on veel rebimist küll.

MX2 top 10

1. Jorge Prado (ESP, KTM), 694

2. Thomas Kjer Olsen (DEN, HUS), 564

3. Jago Geerts (BEL, YAM), 447

4. Henry Jacobi (GER, KAW), 422

5. Tom Vialle (FRA, KTM), 416

6. Adam Sterry (GBR, KAW), 320

7. Maxime Renaux (FRA, YAM), 309

8. Ben Watson (GBR, YAM), 282

9. Calvin Vlaanderen (NED, HON), 281

10. Mathys Boisrame (FRA, HON), 255

MXGP Rootsi etapi sõite näed otseülekandes sel pühapäeval, 25. augustil 15.00 ja 18.00 TVPlay Sports+ kanalil ja veebis tvplaypremium.ee/live