Kolmest Eesti aerutajast olid esimese pika võistluspäeva õhtul oma võimeid näitamas kaks – reaalne olümpiakandidaat Kaspar Sula süstal ja alles 19-aastane Deniss Tihhomirov kanuul. Mõlemad mehed sprinterid, distantsiks 200 meetrit.

Just olümpialal – 200m sprindis on kõige rohkem osavõtjaid. Kaspar Sulal oli näiteks 63 konkurenti, kes jaotatud seitsmesse eelsõitu. Esimene sõel sai eestlasel edukalt läbitud.

„Kõige rohkem olin mures stardi pärast, mis sprindis on otsustava tähtsusega. Oli see ju esimene maksimaalne pingutus pärast jõutreeningul saadud sejavigastusest paranemist,“ kommenteeris Sula eelsõitu. „Õnneks kõik sujus esimesest tõmbest alates, tunnetus oli hea ja saadud kolmas koht oli edasipääsuks piisav.“

Täiskasvanute MM-i debütant Deniss Tihhomirov on sel hooajal harjutanud rahvusvahelise föderatsiooni ICF-i programmis ning jõudsalt arenenud. Tulevikumehe eelsõidu viies koht viis ta samuti poolfinaali, mis oli Dennissi seniseid kogemusi arvestades omaette saavutus. Senine parim sooritus oli tal U-23 klassi MM-i 15. koht.

Sprindidistantside poolfinaalid toimuvad reedel, aga juba täna pärastlõunal tõstab oma kanuu vette Joosep Karlson, kes teeb nii-öelda kontrollstardi mitteolümpiaalal 500 meetris.

Aerutamise MM-võistlused Szegedi veespordi kanalil kestavad nädala lõpuni.