USA võidusõidusarja NASCAR kunagine tähtsõitja Dale Earnhardt Jr ja tema naine sattusid neljapäeval eralennukiga Tennessee osariigis õnnetusse, ent pääsesid tõsiste vigastusteta, teatasid ametnikud.

Elizabethtoni tuletõrjeülem Barry Carrier ütles CNNile, et võidusõitja viibis koos naise Amyga väikeses lennukis, mis kukkus Elizabethtoni munitsipaallennujaamas alla. Kohaliku politsei teatel sõitis lennuk maandumisel kell 15:38 kohaliku aja järgi rajalt välja.

Tippspordiga juba hüvasti jätnud Dale Earnhardt Jr-i õde Kelley teatas eile Twitteris, et lennuki pardal olnutega on kõik korras. "Kõik on viidud täiendavaks kontrolliks haiglasse. Praegu pole meil lisateavet," kirjutas ta. Ka Earnhardt veetis paar tundi Johnsoni linna meditsiinikeskuses, enne kui ta sealt välja lubati.

USA föderaalse lennuameti teatel veeres Cessna Citation maandumise ajal lennurajalt välja, sõitis läbi aia ning süttis põlema. Lennuki pardal oli kaks pilooti ja kolm reisijat. Ameti kinnitusel pole teateid vigastatute kohta.

Tuletõrje saabumisel olid kõik viis inimest juba lennukist väljas. "Kui meie esimene üksus saabus, tulid lennukist tugevad leegid," ütles Carrier. Tuletõrjeülem kirjeldas lennukit kui "üsna palju hävinud". Enne kustutamist jõudis lennuk põleda 20 minutit.

Lennujaamast umbes 15 miili kaugusel asub ringrada Bristol Motor Speedway, kuhu võidusõidutiimi omanik ja autospordi analüütik Dale Earnhardt Jr tõenäoliselt teel oli.

44aastane Earnhardt on valitud NASCARi populaarseimaks sõitjaks paljude aastate jooksul. Varasema autospordilegendi Dale Earnhardti poeg on täna telekanali NBC analüütik võidusõidusarja NASCAR teemadel.

"Oleme uskumatult tänulikud, et Dale, tema naine Amy, tütar Isla ja kaks pilooti on tänasest õnnetusest eluga pääsenud," kommenteeris NBC esindaja ning lisas, et nad suhtlesid Earnhardti perega pärast nende haiglast välja laskmist.

Dale Earnhardt Jr on 2004. aastal üle elanud samuti tulekahjuga lõppenud autoõnnetuse Californias Sonoma rajal, kui tema Corvette Le Mansi sarja võistlussõidul põlema läks. Pärast seda on Earnhardt mitmetes intervjuudes rääkinud kaitseinglist, kes teda tuleõnnetusest päästab.

Dale Earnhardt Jr on üks maailma jõukamaid sportlasi, näiteks 2015. aastal avaldatud TOPis oli ta 13. kohal viimase kümne aastaga teenitud 277 miljoni dollariga.

Lennukatastroofist eluga pääsenud USA autospordilegendi isa oli samuti võidusõitja, kes veebruaris 2001 ehk mõni kuu enne 50aastaseks saamist hukkus Florida ringrajal toimunud õnnetuses.