Avasetis hoidsid mõlemad mängijad oma pallingut seisuni 2:2. Seejärel suutis Kontaveit murda, ent Barty vastas koheselt omapoolse servimurdega. Otsustava murde tegi eestlanna üheksandas geimis ning esimene sett kuulus Kontaveitile numbritega 6:4.

Teist setti alustas Kontaveit koheselt Barty servigeimi võitmisega, aga taaskord vastas austraallanna järgmises geimis. Kontaveit pääses uuesti murdega ette seisul 4:3, ent jällegi vastas austraallanna kohe. Omakorda tegi otsustava murde Barty eelviimases geimis, kes võitis teise seti 7:5.

Otsustavas setis nähti esimest murret seisul 4:3, kui ette oli pääsenud Kontaveit. Kontaveit jõudis veerandfinaalist ühe geimi kaugusele, kui oli ees 5:4. Barty võitis aga seejärel kolm geimi järjest ning kindlustas viimase seti 7:5 võiduga edasipääsu Cincinnati turniiri kaheksa parema sekka.

Barty võidunumbriteks kaks tundi ja 12 minutit kestnud kohtumises jäid 4:6, 7:5, 7:5.

Barty paistis silma koguni üheksa serviässaga, Kontaveit sai neid kirja neli. Topeltvigu tegi Barty seitse, Kontaveit vaid kaks.

ENNE MÄNGU:

Kontaveidi ja Barty on karjääri jooksul vastamisi läinud kahel korral. 2014. aastal jäi Wimbledoni kvalifikatsioonis peale eestlanna, aga tänavuse aasta Miami turniiri poolfinaalis oli 6:3, 6:3 parem Barty. Austraallanna tuli toona ka turniiri võitjaks.

Teises ringis alistas Kontaveit 6:4, 7:6 (7:2) poolatari Iga Swiateki (WTA 55.), esimeses ringis oli ta üle Saksamaa esindajast Angelique Kerberist (WTA 13.).