Selle aasta MM-tiitlit eest oli võistlema tulnud kaheksateist paatkonda. Eestit olid esindamas möödunud hooaja maailmameister Stefan Arand, möödunud hooaja MM-i pronks Kärol Soodla ja Aivar Kommisaar.

Laupäeval hommikul sõidetud ajasõidus näitas parimat aega Kärol Soodla, Aivar Kommisaar oli kolmas ja Stefan Arand viies. Eestlaste vahele mahtusid veel teise ajaga William Sjöström Rootsist ja neljanda ajaga Tino Lehto Soomest.

Esimese võistlussõidu alguseks oli tuul veel tugevnenud ja start anti juba päris suureks kasvanud lainega. Kärol Soodla sai väga hea stardi ja asus peale esimest pöördepoid võistlust juhtima. Talle järgnesid Arand ja Sjöström. Kolmandal ringil läks lainest ja tuulest lendu Käroli paat, mille peale saltot maandus küll õiget pidi aga Käroli jaoks oli esimene sõit lõppenud. Stefan Arand nähes enda ees Käroli paati lendu tõusmas lasi gaasi maha ja jäi punast lippu ootama mida aga kohtunikelt ei tulnud. Segaduse käigus enne kui Stefan uuesti edasi sõitis sai tast mitu paatimööda. Punane lipp tõsteti paar ringi hiljem, kui lätlase Renars Eglitise paat lendu läks ja tagurpidi maandus.

Esimese sõidu lõpetas Stefan kolmandana. Sõidu võit läks Sjöströmile ja teine oli Adam Wrenkler Rootsist. Aivar Kommisaaril olid tehnilised probleemid juba stardis, kust ta sai minema alles viimaste seas ja esimeses sõidust talle 15. koht.

Teises sõidus eestlaste ebaõnn jätkus, kus stardifoor punaste tulede süttides tegi valestardi kolmandal positsioonil startiv Stefan Arand. Stefan sõitis sõidu liidrina lõpuni aga talle lisati karistuseks üks ring ja sõidu kokkuvõttes jäi ta kümnendale kohale. Tubli sõidu tegi Kärol Soodla, kes startis viimaselt kohalt ja sõitis ennast neljandaks. Aivar Kommisaar oli kaheksas.

Pühapäevaseks esimeseks stardiks ei olnud ilm muutunud, ikka tugev tuul ja laine ootas võistlejaid sõitudes ees. Esimese päeva kokkuvõttes juhtisid võistlust rootslased Sjöström ja Wrenkler, Stefan Arand oli neljandal kohal. Kärol Soodla oli seitmes ja Aivar Kommisaar kümnes.

Kolmandas sõidus oli jällegi ebaõnn Kärol Soodlal, kes suutis vahepeal sõidus hoida kolmandat kohta aga tegi vea ja sattus rajal sõitma vastassuunas. Kärolile näidati karistuseks musta lippu ja ta pidi rajalt lahkuma. Sõitjate poolt tehti rasketes tingimustes palju vigu ja sõidu lõpuprotokoll näitas, et sõidu võitis Andre Solvang Norrast, teine oli Stefan Arand ja kolmas Tino Seppala Soomest.

Neljas sõit pidi otsustama, kellest saab paadiklassi GT-30 selle hooaja maailmameister. Foori punaste tulede kustudes sai väga hea stardi esikohalt alustav norrakas Andre Solvang aga kohe tema kõrvalt startinud Arand näitas juba esimeses pöördes, et möödunud hooaja MM-tiitel ei tulnud tänu õnnele vaid heale sõiduoskusele ja möödudes Solvangist juhtis ta sõitu kuni punase lipuni mille andis võistluse peakohtunik, kuna olud olid muutunud juba võistlejatele väga ohtlikuks. Arandile sõidust esimene koht, Solvang oli teine ja lätlane Renars Eglitis oli kolmas. Kärol Soodla oli sunnitud viimase sõidu katkestama ja Aivar Kommisaar lõpetas 10 kohal.

Võistluse kokkuvõttes jagasid esimest ja teist kohta Stefan Arand ja Andre Solvang. Sellisel juhul läheb arvesse võistlusel sõidetud kiireim ring, mis kuulus sellel korral norrakale. Maailmameistriks tuli Andre Solvang Norrast, hõbemedalile Stefan Arand ja pronksmedal William Sjöströmile Rootsist.

Aivar Kommisaar oli kokkuvõttes üheksas ja Kärol Soodla kümnes.

Paadiklassi GT-30 Euroopa meistrivõistlused toimuvad 23.-25. augustil Rootsis.