Vooru avavad Saaremaal kohalik FC Kuressaare ja JK Tallinna Kalev, kellel on ees väga põhimõtteline kohtumine - meeskondi lahutab enne reedet vaid neli punkti, Kuressaare on kogunud 17 silma ja Kalev 13.

Omavahel on sellel aastal kohtutud kahel korral, mõlemad meeskonnad on oma kodumängus võidurõõmu maitsta saanud. Aprillis võitis Kuressaare kodus 2:0 (väravad Sander Laht ja Rauno Tutk) ning mais alistas Tallinna Kalev pealinnas saarlased 3:0 (väravad: Reinhard Reinmaa, Andreas Raudsepp ja Wale Musa Alli).

Kõigest pool tundi hiljem, reede õhtul kell 19.30 pannakse pall mängu A. Le Coq Arenal, kus FC Flora võõrustab tartlaste lipulaeva Tartu Tammekat. Kodumeeskond Flora on liigatabelis 2. real, olles kogunud 52 punkti, kuid neil on reservis kaks pidamata mängu. Külalised Tartust asetsevad 6. tabelireal 23 punktiga 22 mängust.

Omavahel on tänavu Premium liigas kohtutud kahel korral ja mõlemad mängud võitsid rohevalged. Varakevadises kohtumises Sportland Arenal alistas FC Flora Tammeka 4:1 (väravad: Konstantin Vassiljev 2, Vlasi Sinjavski, Erik Sorga – Tauno Tekko) ja mais Tamme staadionil peetud kohtumises olid Flora võidunumbrid 2:0 (väravad: Erik Sorga ja Frank Liivak).

Laupäevane maiuspala Premium liiga sõpradele toob meieni alati kuuma JK Narva Transi ja FCI Levadia kohtumise Kreenholmi staadionilt. Tallinna hiid Levadia on hetkel liigatabeli liider, olles kogunud 22 mänguga 53 punkti. Kodumeeskond Narva Trans asetseb 26 punktiga 5. positsioonil.
Transi ja Levadia omavahelised mängud on alati tasavägised ning seda ka sellel aastal. Hooaja esimeses mõõduvõtus alistas Levadia võõrsil Fama staadionil kodumeeskonna Transi 2:1 (väravad: Abdoulaye Diallo – Jevgeni Budnik 2) ning juunis peetud kohtumises võttis Levadia 2:0 võidu (väravad: Joao Morelli ja Gando Biala).

Pühapäeval lõpetavad selle nädala mängud Viljandi Tulevik ja suurepärast hooaega tegev Paide Linnameeskond. Kodumeeskond Viljandi on punktinäljas, asetsedes 8. tabelireal 13 silmaga, Paide Linnameskond samal ajal on tabelis kolmandal kohal 46 punktiga.

Aprillikuises kohtumises lepiti Viljandis 2:2 viiki (väravad: Rasmus Alles, ov Mait Toom – Sander Sinilaid 2), kuid juunikuises kohtumises purustas Kesk-Eesti meeskond Paide Linnastaadionil mulgid 6:0 (väravad: Alassana Jatta, Yann Michael Yao, Karl Mööl, Sander Sinilaid ja Ander Ott Valge 2).

Seoses Nõmme Kalju osalemisega Euroopa liiga 3. eelringis, kus eile oli vastaseks Luksemburgi valitsev meister Dudelange, on nemad sellel nädalavahetusel mänguvabad.

Premium liiga mängud sel nädalavahetusel:
Reede, 9. august kell 19.00 FC Kuressaare – JK Tallinn Kalev, Kuressaare linnastaadion (otse Jalgpall.ee)
Reede, 9. august kell 19.30 Tallinna FC Flora – Tartu JK Tammeka, A. Le Coq Arena (otse Soccernet.ee)
Laupäev, 10. august kell 16.00 JK Narva Trans – Tallinna FCI Levadia, Narva Kreenholmi staadion (otse ETV+/sport.err.ee)
Pühapäev, 11. august kell 15.00 Viljandi JK Tulevik – Paide Linnameeskond, Viljandi linnastaadion (otse ETV2)