Soome MM-ralli jätkus pühapäeval nelja kiiruskatsega ning finišini jäi vee sõita 45,74 katsekilomeetrit. Junior WRC klassis osalevad Roland Poom – Ken Järveoja (Ford Fiesta R2T19) pidid küll laupäeva viimasel katsel poodiumikohalt katkestama, kuid kuna laupäevane võistluspäev jättis rajaäärde ka teisigi JWRC võistluspaare, siis alustasid eestlased pühapäeva neljandana.

Kui laupäeval oli Poom – Järveoja auto mitmete tehniliste probleemide küüsis, siis need jätkusid ka pühapäeval. Seekord lakkas töötamast turbo.

Laukaa ja Ruuhimäki esimestel läbimistel näitasid Poom – Järveoja kaheksandat ja seitsmendat aega.

Võistluse 21. kiiruskatsel lõhkusid auto ja katkestasid JWRC arvestuses teist kohta hoidnud Dennis Radström – Johan Johansson. See tähendas seda, et Poom – Järveoja tõusid enne pühapäevaste katsete korduvläbimisi tagasi JWRC poodiumikohale. Korduvkatsetelt ilma turbota sõitnud eestlastele kuues ja seitsmes aeg.

Soome MM-ralli Junior WRC arvestuse võidu võtsid Tom Kristensson – Henrik Appelskog, kes edestasid Jan Solans – Mauro Barreirot minuti ja 28 sekundiga.

Roland Poom – Ken Järveoja lõpetasid hooaja neljanda JWRC etapi kolmandal kohal, mis tähendab, et eestlased on nüüd kahel korral sel aastal JWRC arvestuses poodiumile jõudnud.

JWRC arvestuses Soome MM-ralli võitnud rootslastest jäid nad ralli lõpuks maha 11.54,8.

„Laupäeval näitasime head kiirust ja võitlesime katsevõitude eest. Pealelõunasel ringil olid teed juba väga katki ja väiksed R2 autod ei pidanud nendele tingimustele enam vastu. Kivides sõites läks meil tagasild ja õõtsad kõveraks ning käigukasti tuli auk. Kahjuks päeva lõpus tegin veel ka sõiduvea, mis maksis valusalt kätte. Tänastel katsetel sõitsime ilma turbota, seega autol jõudu polnud. Väga palju on õppida sellest nädalavahetusest. Positiivne on see, et eile õhtul küll katkestasime kolmandalt kohalt, kuid täna lõpetasime ralli siiski samal positsioonil,“ võttis Roland hooaja teise JWRC poodiumikoha toonud võistluse kokku.

Soome MM-ralli JWRC lõppjärjestus

1.Kristensson – Appelskog 2:55:17,9

2.Solans – Barreiro +1:28,0

3.Poom – Järveoja +11:54,8,6

4.Röyhkiö – Mannisenmäki +13:25,2

5.Johnston – Kihurani +13:42,3

6.Oldrati – De Guio +19:38,4

Junior WRC hooaeg jätkub oktoobris, kui 3.-6.oktroobrini sõidetakse Walesis.