Kvalifikatsioonis sõitis A1M Motorsport Husqvarna meeskonna sõitja välja oma grupi kolmanda ringiaja. Samas grupis olnud Martin Michelis pidi leppima 32. ajaga ning tema põhisõitudesse ei pääsenud. Esimeses grupis olnud Meico Vettik sai kirja 11. ringiaja.

Eile toimunud avasõidus sai Vettik (KTM) 31. koha, Talviku finišeeris 15-ndana. Talviku kahjuks olid tema lähimad konkurendid aga kõik tasemel ja võtsid kõrgeimad kohad. Sõidu võitis sarja kindel liider Mattia Guadagnini (Itaalia, Husqvarna), teine oli Simon Laengenfelder (Saksamaa, KTM) ja kolmas TomGuyon (Prantsusmaa, KTM).

Tänahommikuses teises sõidus tegi korraliku stardi Vettik, võttes sisse koha esikümne lõpus. Vahepeal lausa seitsmendaks tõusnud Vettiku füüsis ei pidanud aga vastu ning ta langes lõpuks 18. kohale. Stardi järel TOP20 piiril olnud Talviku tegi kohe sõidu alguses vea, mis kukutas ta kümme kohta tahapoole. Lootusetust seisust hakkas Talviku iga ringiga kohti parandama ning mõned ringid enne lõppu leidis ta end juba TOP15 seast. Kahel viimasel ringil hullumeelset sõitu teinud Talviku finišeeris koguni üheksandana. Sõidu võitis Laengenfelder Guadagnini ja Guyoni ees.

Etapi kokkuvõttes teenis Talviku 18 punktiga 12. koha. Vettik oli kolme punktiga 22. Etapivõit läks 47 punktiga Laengenfelderile, samade punktidega oli teine Guadagnini, kolmanda koha sai 40 punktiga Guyon.

Enne viimast etappi on Talviku 165 punktiga viiendal kohal. Kolmandast kohast, kuhu tõusis Laengenfelder, lahutab Talvikut veel 10 punkti. Liidril Guadagninil on koos 265 silma.

Viimane etapp peetakse 25. augustil Rootsis Uddevalla krossirajal.