F1 televisioonisüsteemide mänedžeri Trevor Turneri sõnul tuldi kriisist välja ja saadeti telepilt laia ilma tänu märkmisväärsele tiimitööle. "Nagu oleks 20. kohalt alustades esimesena lõpetanud," keeras Turner võrdlusele Sebastian Vetteli etteastega (sakslane tõusis viimaselt kohalt teiseks - G.L.) veel vinti juurde.

Tulekahju puhkes Eurovision Services firma ülekandeveokis, kus asub F1 ülekande edukaks toimimiseks võtmetähtsusega tehnika. Intsident juhtus neli tundi enne laupäevase kolmanda vabatreeningu algust kell 6.50.

"6.50 pole aeg, mil sa tahad, et sulle võistlusnädalavahetusel helistataks," rääkis Turner F1 pressiteate vahendusel. "Kõne sisu oli see, et veok oli veidi rohkem kui 90 minutiga täiesti hävinenud. Tuletõrjebrigaad tegi kõik, mis nende võimuses ja lahkus sündmuskohalt ning Eurovisioni meeskond ja meie kohalik telejaam RTL hindasid juba olukorda."

"Kuigi veok ise näis olevat suhteliselt terve, oli see seest täiesti hävinenud. Saime kohe aru, et oleme tõsises hädas. Eurovision Services'i veok on peamiselt vastutav pildi edastamise eest meie Euroopa ringhäälingupartneritele, aga hoolitses ka Prantsuse Canal+ ja Hispaani Movistari ülekande lisateenuste eest, mis nüüd jäid kättesaamatuks."

Kähku hakati mõtlema varuvariantidele. RTL näitas initsiatiivi ja tõi kohale kaks satelliit-ülekandejaama, ühe Frankfurtist ja teise Münchenist. "Aga kumbki neist ei oleks jõudnud enne 3. vabatreeningut," sõnas Turner.

"Saime aru, et kui tahame 3. vabatreeningut eetrisse lasta, siis ainus võimalik ülekandetee peitus ringraja F1 tehnilise keskuse ja Suurbritannias asuva meedia- ja tehnoloogiakeskuse vahel - muidu kasutati neid sotsiaalmeedia, veebi, äpi ja F1TV sisu ning Aasia ja Ameerika ülekande jaoks."

Mitmete erinevate F1 partnerite koostöös ja signaalide ümberpaigutamise tulemusena telepilt lõpuks Euroopa fännideni jõudiski.

"See oli tõesti nagu oleks F1 meeskond jõudnud laupäeva hommikul ringrajale ja avastanud, et nad peavad kiiruga mootorit vahetama. Ainult et see oli hullem - nagu oleks garaaži avanud ja avastanud, et auto on kadunud!"

Turner rahustas fänne, lubades, et selle nädalavahetuse Budapesti etapi telepilt jõuab ilusti inimeste kodudesse. "Reede hommik saab Budapestis olema nagu iga teinegi," ütles ta.

"See maitses nagu võit. Võtmekoht kogu loo juures on see, et ma ei usu, et keegi üldse arugi sai, et meil probleeme oli. Ma ei ütleks, et me saime kaksikvõidu, sest pühapäeval juhtus midagi, mis tegi signaalile pisut liiga, aga see oli seotud ainult Euroopa UHD teenusega. Seega ma võrdleksin seda 20. kohalt sõidu võitmisega. Ehk üks koht parem kui Sebastianil!"