Verstappeni jaoks algas sõit keeruliselt, kui mees tegi kohutava stardi ja langes teiselt kohalt neljandaks. Parimalt positsioonilt alustanud Hamilton hoidis stardis liidrikohta ning hakkas kasvatama edu meeskonnakaaslase Bottase ees.

Saksamaa GP-d kimbutas aga vihm, mis tegi sõitjate jaoks olud tõeliselt keeruliseks. 29. ringil kaotas auto üle kontrolli Ferrari piloot Charles Leclerc, kes sõitis seina ja pidi katkestama. Paar ringi hiljem sõitis seina liidrikohal olnud Hamilton, kes lõhkus esitiiva ära ja pidi seetõttu boksi minema.

Britt langes esikohalt viiendaks ja sai ka viiesekundilise ajatrahvi, sest sõitis boksiteele valel pool joont. Võistluse üldliidriks kerkis Verstappen, kes hoidis oma positsiooni lõpuni. Hamilton suutis küll sõitu jätkata, kuid lasi sisse veel paar eksimust ning lõpetas sõidu 11. kohal, jäädes sel hooajal esmakordselt punktidest ilma.

Mercedese jaoks sai nädalavahetus aga veelgi halvema pöörde, kui 6 ringi enne lõppu sõitis sarnaselt Leclercile seina Bottas. Viimaste ringide eel tuli rajale turvaauto, mis kõik masinad kokku tõi. Kui sõita oli jäänud viis ringi, oli Verstappeni järel teine Daniil Kvjat (Toro Rosso) ja kolmas Lance Stroll (Racing Point).

Tänu turvaautole jõudis esikolmikule järele Ferrari piloot Sebastian Vettel, kes suutis viimaste ringidega Strollist ja Kvjatist mööduda ning ise teiseks tõusta. Kusjuures sakslane alustas tänast sõitu viimaselt positsioonilt. Verstappeni ja Vetteli järel saavutas kolmanda koha lõpuks Kvjat.

Mõned tunnid pärast sõitu otsustasid kohtunikud aga karistada vastavalt seitsmenda ja kaheksandana lõpetanud Alfa Romeo sõitjaid Kimi Räikköneni ja Antonio Giovinazzi. Põhjuseks toodi start, kus sõiduandmete lähemal uurimisel selgus, et mõlemad mehed kasutasid reeglite vastaselt abi, et kiiremini sõitma pääseda.

Kohtunikud määrasid mõlemale mehele samasuguse ajalise karistuse, mis määratakse valestardi eest ning selle tagajärjel langesid mõlemad Alfa Romeo mehed punktikohalt välja. Üheksanda koha teenis tänu sellele Hamilton ja kümnendaks tõusis ning ühtlasi Williamsile hooaja esimese punkti tõi Robert Kubica. Seitsmendaks kerkis Romain Grosjean ja kaheksandaks Kevin Magnussen.