Enne kui ameeriklase Robert Griffin III-ga abielus olev eestlanna sai teada, et on teise tütre ootel, oli tal sihiks Tokio olümpia, kirjutas Kroonika. „Meil ei olnud teine laps koheselt plaanis, aga olin rasedusest teada saades üliõnnelik. Mitte miski ei trumpa üle emadust.”

Šadeiko ei välista, et naaseb kunagi saavutussporti. „Pärast emadust on võimalik tulla tippu ja jõuda veel kõrgemalegi, kui olid. Treenisin pärast Gloria sündi Orlandos ja treener ütles, et iga võistlusega võib tulla pauk, sest emadushormoonid on võimsad. Mul sündiski eelmisel aastal palju isiklikke rekordeid,” räägib Grete.

Esimese tütre sünni järel hakkas ta tegema koostööd Brooks Johnsoniga ja läbis 200 meetrit lubatust õige pisut tugevama taganttuule (2,1 m/s) toel 24,10-ga sekundiga. Aja jooksul on reeglipäraselt 24,10-st parema aja kirja saanud ainult neli Eesti naist: Ksenija Balta 23,05, Maris Mägi 23,60, Katrin Käärt 23,78 ja Õilme Võro 24,00.

„200 meetri jooksu areng tuli peamiselt treener Brooks Johnsoni treeningumetoodikast,” selgitas Griffin mullu Eesti Päevalehele ja täpsustas, mida on teistmoodi teinud. „Iga treeningu alguses peame jooksma 200 meetrit „soojenduseks”. See kõlab väga kergelt, et minu „soojendus” peab 200 meetris olema alla 25 sekundi. Kui jooksin 25,50, olin just temaga alustamas ja alles paar nädalat koos treeninud. Nüüd on seis hoopis teine. Jooksin trennis juba enne võistlust 24,60, seega teadsin, et tulla võib hea aeg. Aga nii hea aeg oli mulle endalegi üllatus.”

Griffini seitsmevõistluse rekord on 5813 punkti ja see pärineb 2015. aastast. Emaks saamise järel on mitmed kergejõustiklased edukalt sporti tagasi tulnud, näiteks kõrgushüppaja Eleriin Haas, sprinter Katrin Käärt, kõrgushüppaja Anna Iljuštšenko ning heitjad Eha Rünne ja Anu Teesaar.

Ameerika jalgpallis mängujuhi positsioonil tegutsev Robert Griffin III kuulub pärast vaheaastat mullusest NFL-i klubi Baltimore Ravensi ridadesse. Eelmisel aastal ta väljakule ei saanud, kuid sel hooajal on tal võimalus, sest Ravens vahetas peamise mängujuhi Joe Flacco teise klubisse.

Jaga
Kommentaarid