Venemaa uudisteagentuuri RIA Novosti vahendusel võttis sõna endine koondislane ja praegune Nižni Novgorodi rajooni spordiminister Sergei Panov, kes tõdes viisakalt, et antud grupis ühtegi lihtsat vastast ei ole.

"Head vastased. Põnev. On, kellega mängida ja kellelt midagi õppida. Ükski mäng ei tule lihtne. Kõikideks tuleb valmistuda nii põhjalikult kui võimalik. Hetkel pole grupis ühtegi favoriiiti. Kõik sõltub sellest, kuidas me meeskonna komplekteerime ja mängima saame," ütles Panov.

Endine Venemaa koondise peatreener (2003-2004) Sergei Jelevitš arvab aga, et EM-finaalturniirile pääsemisega ei tohiks raskusi tekkida.

"Venemaal ei teki alagrupist edasi pääsemisega mingeid probleeme. Eesti ja Põhja-Makedoonia ei kujuta endast tõsist ohtu. Itaallastel on noor meeskond, kelle mängukvaliteet on muljet avaldanud. Usun, et mingites mängudes näeme ka meie koondise ridades nooremaid mehi," sõnas Jelevitš.

Põhja-Makedoonias meenutatakse eelmise tsükli valusaid kaotusi

Makedoonlased pole aga loosi üle sugugi õnnelikud. Portaali Ekipa lugejatele meenutatakse, et viimases valiksarjas (2019 MM) saadi Skopjes ja Tallinnas eestlastelt lüüa, mistõttu langeti Euroopa korvpallis nn "mudaliigasse", kust välja pääsemiseks tuli mängida kaks ringi eelkvalifikatsiooni.

Põhja-Makedoonia peatreener Jordanco Davitkov on siiski enesekindel. "Kirjutan kahe käega alla avaldusele, et Makedoonia mängib järgmisel EM-finaalturniiril. Mul pole selle suhtes mingeid kahtlusi ning ma olin selles kindel juba enne tänast valikgruppide loosimist," ütles ta portaalile Focus.mk.

"Kui me tõusime tänu kõvale tööle ja higistamisele välja kõige põhjast, siis ma usun, et me ületame ka selle viimase takistuse. Peame olema paremad vaid ühest meeskonnast grupis ning teame, et meie suurimaks relvaks on juba aastaid olnud koduväljak, kus paljud tugevad meeskonnad on langenud."

Viimases omavahelises kohtumises alistas Eesti 2017. aasta augustis Makedoonia Saku suurhallis 74:65, kindlustades sellega edasipääsu lisavalikturniirilt MM-valiksarja. Teise samal aastal peetud mängu võitis Eesti nelja punktiga.

Eesti koondise vastaseks tuleva aasta veebruaris algaval EM-valikturniiril on Itaalia, Põhja-Makedoonia ja Venemaa. Kuna Itaalial on korraldajamaana juba finaalturniiri pilet taskus, saavad kolmiku Eesti, Põhja-Makedoonia ja Venemaa seast edasi kaks paremat.

Valikturniir peetakse hooaja jooksul kolmes "aknas": esimesed mängud toimuvad vahemikus 17.-25. veebruar 2020, teised kohtumised 23. november - 1. detsember 2020 ning otsustavad matšid peetakse 15.-23. veebruaril 2021.