Imeilus päikeseline ilm ja kerge tuul tegi võistluse mõnusaks nii võistlejatele, kui pealtvaatajatele. Võistlusklasse oli neli ja lisaks Eesti pilootidele olid võistlejad kohale sõitnud veel Soomest, Lätist, Venemaalt ja Inglismaalt.

Hea meel oli näha stardis hulganisti uusi noorsportlasi, kelle jaoks see oli esimene võistlus.

Päeva esimene start anti noorteklassis GT-15, kus sõidavad 10-16 aastased noored. Stardis oli lausa viis uut noort pilooti, kelle jaoks see oli esimene võistlusstart. Esimeses sõidus käis avaringil tugev võidusõit möödunud nädalavahetusel GT-15 klassi MM-il viiendaks tulnud Kalvin Roysteri ja MM-il seitsmendaks tulnud Joonas Lemberi vahel. Kalvinil õnnestus ennast ette murda ja sõit võita. Joonas Lember oli teine ja Venemaa esindaja Gleb Vasnev kolmas.

Teises sõidus sai juba esimesest pöördepoist Kalvin edu sisse ja võttis ka teisest sõidust esikoha. teise-kolmanda-neljanda koha eest võistlesid kolm pilooti. Teiseks tuli Joonas Lember ja kolmas oli Sten Ivanov. Kolmandal kohal olnud Gleb Vasnev tegi ringiga mahajääjast möödudes vea ja peale väikest kokkupõrget Tristan Koiduga paadid takerdusid üksteise külge ja mõlemad sõitjad olid sunnitud katkestama.

Kolmandas stardis sai hea lähte Sten Ivanov, kes Kalvin Roysteri järel asus võistlema oma esimese meistrivõistluste medali eest. Sõiduvõit läks Kalvinile, teine oli Ivanov ja kolmas Lember.

Tallinna ja Eesti meistriks 2019 tuli Kalvin Thomas Royster, hõbemedal kuulub Joonas Lemberile ja pronksi võitis Sten Ivanov. Klassis GT-30 toimus põnev võidusõit õdede Soodlate vahel. Möödunud hooaja MM-pronks Kärol Soodla pidi kõvasti pingutama, et õele Viktoria Soodlale vastu saada. Esimese sõidu võitiski Viktoria, Kärol oli teine. Teises ja kolmandas sõidus aga pani Kärol oma paremuse maksma ja võttis mõlemast sõidust võidu.

Tallinna ja Eesti meistriks tuli Kärol Soodla, hõbemedali võitis Viktoria Soodla ja pronks kuulus Märten Arulale. OSY-400 klassis toimus üks viimaste aastate põnevamaid võidusõite. Esimeses stardis asus võistlust juhtima põhifavoriit mitmekordne maailmameister

Rasmus Haugasmägi, kuklasse hingamas Janis Badaukis Lätist. Minnes kolmandale ringile õnnestus Badaukisel Rasmusest mööduda ja asuda sõidu liidriks. Kolmandal ringil aga sõitis pöördepoid paigast ära Wayne Moyse Inglismaalt ja start tuli katkestada. Kordusstardis startis Badaukis esikohalt ja kohe tema järel Rasmus. Peale esimest pööret tegi aga väga ilusa manöövri Rene Suuk ja asus võistlust juhtima. Esimene sõit lõppes järjestuses Suuk, Badaukis ja Haugasmägi.

Teiseks sõiduks oli Rasmus parandanud paadi seadistust ja asus kohe stardist minema saades võistlust juhtima. Badaukis püüdis küll vahet kinni sõita aga sõiduvõit läks Haugasmäele, Badaukis oli teine ja Suuk kolmas. Kolmas start pidi otsustama esikolmiku asetuse, kuna punktid peale kahte starti olid väga võrdsed.

Kolmandas sõidus asus võistlust juhtima Haugasmägi, tal kohe kannul Badaukis ja Suuk. Kolmandal ringil õnnestus Badaukiselt Haugasmäest välisringis mööduda ja samaaegselt sai Haugasmäest mööda ka Rene Suuk, kes oli samal ajal kui liidrid vajusid pöördepoi juurest kaugele välja sõitnud üsna pöördepoi lähedalt. Sõidu lõppjärjestus oli Badaukis, Suuk ja Haugasmägi.

Kokkuvõttes tuli Tallinna ja Eesti meistriks Janis Badaukis Lätist, hõbemedal kuulus Rene Suugile ja pronks Rasmus Haugasmäele.

Päeva kiireimas klassis F-125 tuli Tallinna ja Eesti meistriks Sanna Aaslav-Kaasik võites ära kõik kolm võistlusstarti. Möödunud hooaja maailma- ja Euroopa meister Erik Aaslav-Kaasik ei leidnud kõigi kolme sõidu jooksul Sanna vastu rohtu ja Sanna juhtis kõik sõidud algusest lõpuni. Erikule kuulus hõbemedal ja soomlasele Sampsa Vaaralale pronksmedal. Oma esimese klassi F-125 võistluse teinud Viktoria Soodla oli neljas.