Nimelt väidavad konkurendid, et Alaphilippe ja Thibaut Pinot (Groupama-FDJ) said Saint-Etienne'i finiši poole kihutades eelise teleoperaatorit vedanud mootorratturi tuules sõitmisest.

Taanlane Jakob Fuglsang (Astana) oli esimene, kes prantslaste pihta näpuga näitas. "Lootsime etapivõitu mulle või Lotsenkole või vähemalt mulle ajavõitu kokkuvõttes, kuid mul jäi sellest napilt puudu, kuna kaks prantslast sõitsid mootorratta tuules. Isegi kui me olime liidrigrupis sees, ei suutnud me neid kinni püüda," rääkis Fuglsang Taani telekanalile TV2.

UAE Team Emirates meeskonna liider Dan Martin ja Trek-Segrafredo rattur Bauke Mollema väljendasid samuti rahulolematust. "See on naeruväärne," ütles Mollema väljaandele Sporza. "Ma rääkisin tee peal kohtunikuga, kuna televisiooni mootorratas oli kogu aeg peagrupist sekundi võrra eespool. Laskumisel võib see tekitada suure erinevuse. Kahju, et sellest välja ei tehtud."

"Mootorratta pidurituledest näed täpselt, millal ja milline kurv on tulemas. Lisaks saad sa tema mootori tõmbest kasu," täi Mollema näiteid, kuidas ratturid tsikli taga sõites ebaausat eelist võivad saada.

Kui Alaphilippe'ilt juhtunu kohta pressikonverentsil küsiti, ei jäänud prantslane vastust võlgu ja lausus sarkastiliselt: "Jah. Ma panin ratta autosse ja võtsin mootorratta. See oli tõesti kiire, parem kui mu ratas."

Tõsisemalt toonil jätkates ütles Alaphilippe: "Ma olin tõesti täisgaasi peal ning Pinot samuti. Täisgaasiga tulid ka jälitajad. Ma ei tea, mida öelda - ma ei olnud mootorratta taga."

200 km pikkuse 8. etapi võitis uhke soolosõiduga belglane Thomas de Gendt (Lotto Soudal), kes sõitis koos kahe kaaslasega peagrupil eest juba sõidu algfaasis ja tegi otsustava rünnaku 15 km enne finišit. 12 km enne lõppu grupist lahti rebinud Pinot ja Alaphilippe kaotasid belglasele kuue sekundiga.

Kokkuvõttes on Alaphilippe'i edu Giulio Cicconet (Trek-Segafred) ees 23 sekundit, Pinot on kolmas 53-sekundilise kaotusega. Rein Taaramäe (Team Total Direct Energie) on 31. (+13.27) ja Tanel Kangert (EE Education First) 54. kohal (+29.07).