Esimest korda elus R5 autoga võistlev Rainer Aus peab tihedat võitlust WRC-rallidel karastunud soomlaste Teemu Sunineni ja Eerik Pietarineniga. Esialgu on Aus mõlemast mehest ees. Klassi kindel liider on aga poisiohtu norrakas Oliver Solberg.

„Hommikul polnud mul veel head enesekindlust, aga nüüd olema saanud kõike... Kokkuvõttes väga tore ja töökas päev. Mulle kõik sobib, koht on hea," rääkis koos kaardilugeja Simo Koskineniga sõitev Aus. „Arvestades seda, et sõidan sellise autoga oma esimest võistlust, olen rahul."

Ausi käsutuses olevat Škoda Fabiat hooldavate mehhaanikute sõnul pole neil auto seadistamisel sisuliselt üldse tööd. Aus pani ralli eel asjad paika ning nii sõideti terve päev. „Aastaid Mitsubishiga ja proto Volkswageniga sõites panin ju samamoodi. Ma ei hakka head tunnet rikkuma. Muidu hakkad keerama ja möllama siis ei saa aru, kas häda on endas või läks midagi valesti," selgitas Aus. „Kui saaks selle asjaga tihedamini tegelema, siis näpiks autot rohkem. Töötavata asja pole aga praegu vaja keeruliseks ajada."

Pühapäeval sõidetakse kuus kiiruskatset ning Aus kavatseb oma positsiooni hoida. „Seda, mis kätte võidetud, ei tahaks ära anda," kinnitas ta. R5 autode konkurentsis edestab Aus Pietarineni 8,9 ning Sunineni 11,9 sekundiga.