Äike ning tugev vihm mitte ainult ei nihutanud programmi pealelõunale, vaid sundisid organisaatoreid kõigile võrdsete võimaluste tagamiseks 30-sekundiliste vahedega eraldistarte pakkuma, teatab Eesti Sõudeliit oma koduleheküljel. Näiteks paarisaeru kahepaadil neljandas eelsõidus Argentiina, Saksamaa ja Poola vastu konkureerima pidanud Jüri-Mikk Udam ja Kaur Kuslap rivaalidega otse ei kohtunudki, sest kõik duod lasti veele intervallidega. Küll jäi samaks põhimõte, et kaks kiireimat, kelleks osutusid sellest seltskonnast Saksamaa (6.35,98) ja Poola (6.37,38), kvalifitseerusid otse 12 parema sekka poolfinaali.

Lisaks esimese kolme eelstartinute gruppide kahele paremale anti poolfinaalipääse aegade põhjal kohtadele üheksa kuni 12 platseerunud tiimidele. 6.50,84ga finišeerinud Udam ja Kuslap aga nende sekka ei pürginud ning sõuavad laupäeval Eesti aja järgi kell 10.50 algavas C-finaalis, kus selgitatakse kohad 13-18. Kuigi sõudmises erinevates sõitudes saadud aegu ilmastikust tingitud mõjude tõttu väga kõrvutada ei tasu, on eraldistardi valguses paslik märkida, et C-finaalis samuti startivate Norra, Sloveenia, Argentiina ja Hispaania võistkondade ajad olid eelringis Eesti paatkonnast paremad.

„Mehed rabelesid end liialt kinni. Üheks mõjutajaks oli kindlasti ka tugevaks vastutuuleks seadistamata jäänud paat, mida tagantjärele tarkusena pidanuksime timmima. Treeningutel oleme kohati väga hästi liikuma saanud ning MM-i silmas pidades seda koosseisu muutma ei kavatse me hakata,“ rääkis koondise peatreener Matti Killing, kes loodab laupäeval hoolealustelt paremast klassist etteastet.

Kui kahepaadilt oodanuks juhendaja paremat minekut, siis neljapaadi tegemistega jääb Killing väga rahule. „Kuigi kolmas viissada oli veidi rabedam, oleme Euroopa meistrivõistlustega võrreldes näiteks liidritele hollandlastele suutnud päris kandadele jõuda. Vahe oli kümme, nüüd aga veidi alla kolme sekundi. Meeste tehniline pool on juba igati korralik, kuid alati on nüansse, mida saame lihvida,“ teadis Killing

Esimeses eraldistartide ringis sõudnud Allar Raja, Sten-Erik Anderson, Tõnu Endrekson ja Kaspar Taimsoo sõitsid 6.17,26ga välja selle grupi neljanda aja ning stardivad medalisõitu pääsemise nimel laupäeval kell 13.35 algavas vahesõidus, kuhu vastasteks tulevad Uus-Meremaa, Suurbritannia, Holland ja Prantsusmaa.
Teises vahesõidus viis minutit hiljem hakkavad finaalikohtade eest võitlema Hiina, Austraalia, Venemaa ja Norra. Mõlemast vahesõidust liiguvad kaks tugevamat medalisõitu. Eraldistartide tulemuste põhjal ootavad seal juba ees Saksamaa ja Poola.