Pole ilmselt üllatus, et Rally Estonia suurimaks soosikuks on 66% võidutõenäosusega mullune võitja Ott Tänak, kuid Betsafe’i analüütikute hinnangul pakub ka Markko Märtin WRC meestele suurt konkurentsi.

Kuigi WRC tippsõitjaid oli Rally Estonia stardis juba ka eelmisel aastal, jäi toona konkurents ehk pisut hõredaks: Ott Tänak läks lõpuks kindla võiduni, samal ajal kui Hayden Paddon ja Craig Breen ülejäänud esikolmikukohad omavahel ära jagasid. Tänavuseks hooajaks on aga juba selge, et tegu on WRC ajaloo esimese ametliku promotsiooniralliga, mis tähendab, et paljuski sarnaneb Rally Estonia WRC-sarja MM-etappidele. Samuti võib seda WRC tiimide jaoks pidada Soome ralli testiks, kus autodele veel viimane peenhäälestus antakse.

Ott Tänak on Rally Estonial Betsafe’i ennustusportaali analüütikute hinnangul ülitugev võidusoosik. Tema koefitsiendiks on arvutatud ületamatu 1,30, mis viitab mehe ligikaudu 66% võidutõenäosusele. Koefitsientidega järgnevad WRC sõitjatest Elfyn Evans (10,00), Esapekka Lappi ja Teemu Suninen (mõlemad 12,00), Andreas Mikkelsen (15,00) ja Craig Breen (18,00).

Kõikidest Rally Estonial osalevatest sõitjatest ja nende teadaannetest oli kahtlemata kõige ootamatum just Markko Märtini osalemine: päris tippkonkurentsis viimati 2005. aastal sõitnud Märtin on vahepealsel ajal küll mõnel üksikul rallil osalenud, kuid tänapäevase WRC-autoga Märtinil aga võistluskogemus puudub, mis teebki temast selle etapi suurima musta hobuse.

Vaatamata pikale võistluspausile ja uuele autole, on Lõuna-Eesti teed Märtinile suurepäraselt selged. Seega arvavad Betsafe’i analüütikud, et Märtin ei pruugi alustada kõige paremini, ent mõnel katsel ralli lõpupoole võib ta isegi tippudega enam-vähem ühes rütmis liikuda. Märtini võidukoefitsient on ennustusportaalis 25,00, mis paigutab ta üldjärjestuses seitsmendaks.

Seega esmakordselt samas võitlusklassis ja samadel autodel startivate Tänaku ja Märtini duellis jääb ennustusportaali hinnangul kindlalt peale noorem konkurent, kes on enda 100 WRC etapi jooksul kogunud ka rohkem võite.

Kõik Rally Estonia ennustused on üleval Betsafe’i portaalis kuni laupäeva hommikuni.