ESPY auhinnad on spordimaailmas ühed mainekamad ning nii on teda võrreldud muusikamaailmas välja antavate Grammy'de, telemaailmas jagatavate Emmy'de ning teatritegelaste vahel välja antavate Tony'dega.

17-aastane Sildaru oli nomineeritud parima naissoost ekstreemsportlase kategoorias. Lisaks talle olid valikus USA lumelaudur Chloe Kim. Uus-Meremaa lumelaudur Zoi Sadowski-Synnott ning austraallannast surfar Stephanie Gilmore.

ESPY pälvis 19-aastane Kim, kes võitis lõppenud hooajal lumelaua rennisõidus kuldmedali nii X-Mängudel kui ka Park City MM-il.

Sildaru kirjutas lõppenud hooajal oma nime spordiajalukku, kui temast sai esimene freestyle-suusataja, kes võitnud ühtedel X-Mängudel kolm medalit. Eestlanna teenis pargisõidus kuldmedali, rennisõidus hõbemedali ning Big Airi hüpetes pronksmedali. Lisaks krooniti ta rennisõidus ka maailmameistriks.

Sildaru kandideeris ESPY-l parima naisekstreemsportlase kategoorias ka 2017. aastal. Siis sai auhinna endale Austria lumelaudur Anna Gasser.

Parima meessportlase ESPY pälvis Kreeka korvpallur Giannis Antetokounmpo, parim naine oli USA jalgpallikoondislane Alex Morgan, USA vutikoondis valiti ka parimaks võistkonnaks.

Kokku on ESPY auhinnagalal 32 erinevat kategooriat. Kõigi võitjate nägemiseks kliki SIIA!