Esimesel nädalavahetusel toimuva Palembangi GP OPI Mall raja kohta eriti midagi teada pole. Rada on täiesti uus, selle ehituseks tarniti kohale 25 000 kuupmeetrit pinnast ehk siis savi. Savine rada tähendab, et tõenäoliselt on tegu tehnilise ja huvitava, veidi superkrossi tüüpi rajaga, mis vihma (troopikas teatavasti vahel ikka lihtsalt saabub tohutu vihmapilv) või siis ülekastmise korral võib olla korralik katsumus. Loodame parimat. Senini on tegelikult indoneeslased korraldusega täitsa „okeylt“ hakkama saanud. Ilm on loodusjõud ja selline see motokross on: mehed võitlevad rajal omavahel masinate ja muutuvate oludega.

Paraku on aga MXGP klassis nüüd nii, et stardipuu taga on tõenäoliselt 19 meest. Televaatajat see ei häiri. Pildis on tipud ja sama põnevalt kui ikka, kohalolijatele võib muidugi tunduda veidi tühjavõitu see asi. KTM Factory tiimist seekord nii Antonio Cairoli kui Jeffrey Herlings vigastuste tõttu Indoneesiasse ei tule.

Kui Jeffrey'l see hooaeg nii või naa midagi loota pole, siis Cairoli puhul on asi juba valusam. Ta võib tänu kahele vahelejäänud etapile kukkuda üldarvestuses kuuendale kohale, mis omakorda tõenäoliselt tähendab „nägemist“ tiitliheitlusele.

See kõik aga lisab vürtsi ja motivatsiooni Yamaha kolmikule Seewer, Tonus, Paulin kes on vastavalt tabelis kolmas, neljas ja viies ülipõneva punktiseisuga, mida altpoolt saate vaadata.

Hea uudisena on stardijoonel meie A1M Johnny Blooms Husqvarna Team, koosseisus Tanel Leok ja Andero Lusbo. Edu meie meestele!

MXGP võistlussõidud algavad TVPlay Sports+ kanalil ja veebis https://tvplaypremium.ee/live pühapäeva hommikul 9.00 meie aja järgi. Tuleb imekaunis pühapäev.

MXGP top 10
1. Tim Gajser (SLO, HON), 441
2. Antonio Cairoli (ITA, KTM), 358
3. Jeremy Seewer (SUI, YAM), 289
4. Arnaud Tonus (SUI, YAM), 288
5. Gautier Paulin (FRA, YAM), 288
6. Arminas Jasikonis (LTU, HUS), 249
7. Jeremy Van Horebeek (BEL, HON), 225
8. Glenn Coldenhoff (NED, KTM), 220
9. Pauls Jonass (LAT, HUS), 219
10. Clement Desalle (BEL, KAW), 208

MX2

Keegi pole suutnud siiani Pradot eriti kõigutada, aga kuumas troopilises Indoneesias on see üllatus tegelikult käeulatuses. Rajad ja olud on uued. Kes leiab head seaded tsiklile ning suudab selle palavusega kohaneda ülimalt intensiivses 250cc sõidus, võib teha oma hooaja tippmargi.
Favoriidid selleks: absoluutselt igaüks top 10 sõitjatest pluss Mathys Boisrame (Honda) ja Maxime Renaux (Yamaha).

MX2 top 10
1. Jorge Prado (ESP, KTM), 447
2. Thomas Kjer Olsen (DEN, HUS), 403
3. Jago Geerts (BEL, YAM), 313
4. Tom Vialle (FRA, KTM), 284
5. Henry Jacobi (GER, KAW), 283
6. Ben Watson (GBR, YAM), 246
7. Mitchell Evans (AUS, HON), 226
8. Adam Sterry (GBR, KAW), 204
9. Bas Vaessen (NED, KTM), 185
10. Michele Cervellin (ITA, YAM), 179