Täna allkirjastati ametlikult leping Kaunase Žalgirises ilusa hooaja teinud ameeriklasest tsentri Brandon Daviesega, Hispaania meedia andmetel on kokkulepped sõlmitud veelgi nimekamate palluritega.

NBA-st naaseb hispaanlasest viskaja Alex Abrines, kes mängis Barcelonas viimati 2016. aastal. Kolm hooaega Oklahoma City Thunderis ei kulgenud kuigi edukalt ja talvel lahkus ta klubist isiklikel põhjustel. Barcelona sõlmib temaga väidetavalt lepingu kolmeks aastaks.

Kolmapäeval saadi endale ka Moskva CSKA tagamees Cory Higgins, täna pikendati neljaks aastaks lepingut Ungari parima korvpalluri Adam Hangaga. Lepingupikendus sõlmiti ka Hispaania koondislase Victor Claveriga. Kuni 2021. aastani jätkab peatreenerina Svetislav Pesic.

Huvi tuntakse ka laupäeval 39-aastaseks saava Pau Gasoli vastu, kelle NBA-päevad võivad vanuse ja vigastuste tõttu otsas olla.

Kõige rohkem on aga kõneainet pakkunud Nikola Mirotici palkamine. Barcelona spordidirektor Albert Solar ei taha Hispaania koondise liidrite hulka kuuluva mängija kohta midagi konkreetset öelda, aga väljaande Sport.es teatel on kõik Mirotici palkamiseks valmis.

Nikola Mirotic (palliga).

Algselt spekuleeriti Hispaanias, et Barcelona pakub Miroticile kuue aasta pikkust lepingut, mille jooksul teeb ta 70 miljonit eurot, aga nüüd enam nii kaugele ulatuvat kontrahti ei ennustata. Küll peaks tema aastapalk jääma 10 miljoni euro kanti ja sellega saaks temast läbi aegade kõige suurema palgaga korvpallur, kes on Euroopas mänginud.

Praegu hoiab tippmarki enda käes ameeriklane Josh Childress, kes teenis aastatel 2008-2010 Piraeuse Olympicoses kolme hooajaga kokku 20 miljonit.

Miroticile pakkusid kopsakaid lepinguid ka NBA klubid, aga ta ei soovinud USA-s jätkata. Viimati esindas ta Milwaukee Bucksi, varem on ta mänginud ka New Orleans Pelicansis ja Chicago Bullsis.

***

Lisaks Higginsile on Moskva CSKA kaotamas ka Nando de Colot. Prantslane on portaali Eurohoops.com andmetel sõlmimas mitme aasta pikkust lepingut 2017. aasta Euroliiga meistri Istanbuli Fenerbahcega.