Kahepaatide konkurentsis jõudsid finaali duod Tõnu Endrekson/Sten-Erik Anderson ning Allar Raja/Kaspar Taimsoo. Finaalis tuli veele neist ainult esimene. Endrekson ja Anderson said kolme Leedu paari järel neljanda koha. Taimsoo ja Raja jäid viimase terviseprobleemide tõttu finaalist eemale.

B-finaali võitis Eesti kolmas kahepaat, kus istusid Jüri-Mikk Udam ja Kaur Kuslap. Eelsõitudes näitasid nad seejuures päeva kolmandat aega. Loos oli nad viinud aga tugevasse eelsõitu, kus lepiti leedulaste järel teise kohaga ja seetõttu jäädi ka B-finaali.

„A-finaalist ei ole suur rääkida. Sõideti nagu merel. Laine oli suur. Endreksonil ja Andersonil oli finišisse jõudes jalad täiesti vees,“ kirjeldas koondise peatreener Matti Killing Leedus valitsenud olusid. „Raja ja Taimsoo paatkond jättis MK-etappi silmas pidades finaali sõitmata. Udam ja Kuslap olid B-finaalis kindlalt teistest üle.“

Kui kahepaatide finaal oli kavas laupäeval, siis pühapäeval asusid starti neljapaadid. Eestlased panid kokku koosseisu, kus istusid Raja, Anderson, Endrekson ja Taimsoo. Võrreldes kuu aega tagasi toimunud Euroopa meistrivõistlustega on Udami asemel neljases nüüd Raja. Lõpuks saadi Leedus kirja kolmas koht. Esikoha saavutas 2017. aastal maailmameistriks kroonitud Leedu neljane. Teiseks tuli Leedu teine paatkond. Eestlased olid sisuliselt lõpuni liidrite kannul – Leedu esipaadist jäädi paadi korpuse võrra maha. 150 m enne finišit jäi eestlaste teele ootamatult aga luigeparv.

„Õnneks jäid kõik terveks. Luiged jäid terveks ning paat ja mehed ka,“ sõnas Taimsoo. „Kuna sõudjad on liikumas selg ees, siis ega me selja taha midagi ju ei näe. Esialgu mõtlesin, et aer jäi lihtsalt vette kinni. Sellega sai meie võistlus läbi, kulgesime lihtsalt rahulikult üle lõpujoone.“

Kolm paatkonda MK-etapile

Taimsoo sõnul on neljane tasapisi ikka paremasse hoogu minemas. „Finaaliks tuli juba meelde küll, kuidas asjad käivad. Puudujääke veel muidugi on. Eelkõige on puudujääke sõidu viimases osas, kus oleks vaja üks purakas veel letti laduda,“ tõdes Taimsoo. „Oleme MK-etapi eel ka ise ootusärevad. Seal tuleks ikka finaali jõuda, et püsida olümpiapääsme püüdmise kursil.“

Hooaja kolmas MK-etapp peetakse 12.-14. juulini Rotterdamis. Aasta peasündmuseks on 25. augustist kuni 1. septembrini Linzis toimuvad maailmameistrivõistlused.

Lisaks neljapaadile läheb MK-etapile veel Udami ja Kuslapi kahepaat. Ühepaadiga on Hollandis stardis Andrei Jämsä.

„Tundub, et Udamil ja Kuslapil hakkab kahepaat aina paremini välja tulema. See on ka üheks põhjuseks, miks sai just selline neljapaat kokku pandud. Samamoodi jätkates on Udam ja Kuslap MM-il võimelised B-finaali jõudma ja seal olümpiapileteid püüdma,“ seadis Killing sihte.