Korraldajamaa Egiptus alistas A-alagrupi viimases voorus 2:0 Uganda. Egiptlased viis juhtima Liverpooli mängumehe Mohamed Salah'i suurepärane karistuslöök 36. minutil. Esimese poolaja lisaminutil duubeldas Aston Villas mängiv Ahmed Elmohamady Egiptuse eduseisu. 2:0 tulemusega ka kohtumine lõppes.

Egiptus läbis alagrupiturniiri täisedu ehk kolme võiduga. Teisena pääses edasi neli punkti kogunud Uganda. Kolmandaks jäi Kongo Demokraatlik Vabariik ja viimase kohaga pidi leppima Zimbabwe.

Samuti on võimsat turniiri tegemas Madagaskar, kes on tegemas oma suurvõistluste debüüti. Alagrupi viimases voorus võeti järjekordne skalp, kui alistati kolmekordne Aafrika meister Nigeeria. Madagaskar sai kirja 2:0 võidu, väravad lõid Lalaina Nomenjanahary ning Carolus Andriamatsinoro.

FIFA edetabeli 108. riik Madagaskar kogus B-grupis kahe võidu ja ühe viigiga seitse punkti, mis andis esikoha. Kaks võitu ja ühe kaotuse saanud Nigeeria pääses teisena kaheksandikfinaali. Kolmandaks jäi Guinea nelja punktiga ja nulli peale jäi Burundi.