Pealtvaatajate hulk on rekordeid purustav ja seda põhjusega, sest stardist ruudulipuni käib armutu võitlus. Asseni etapp on nagu kosutav värskendus oma suurte duellide, ootamatuste või sõitjate omavaheliste konfliktide tõttu. Alati toimub ja sünnib midagi suurt. Selline ta on: vana, väärikas, klassikaline ja tehniline ringrada, kus võidavad vähesed väljavalitud.

Parim stardikoht ei taga alati võitu ja Hollandi etapil on see eriti raske. Ainult kolm suurnime on seda suutnud, nendeks Casey Stoner, Valentino Rossi ja Marq Marquez. Valentino Rossi peab seda oma lemmikrajaks ja seda põhjusega. Rada on füüsiliselt raske, kuid tasub meenutamist, et tema viimane võit pärineb 2017. aastast. Seega kõik on võimalik. Noorel Alex Rinsil, Fabio Quartararol ja Maveric Vinalesel on kõik võimalused võiduks. Rada sobib nende tsiklitele, kuid siin peab arvestama rehvikulumisega. Tegelikult on rehviprobleem tänapäeval pea igal rajal.

Suurimaks favoriidiks pean ikkagi Marquezi. Ta on kui hea vein, mis aastatega paremaks läheb. Sama on ka Rossi, kuid tema "parim enne" hakkab kätte jõudma. Ducati sõitjatest üllatab keegi kindlasti positiivselt, kuid kes, seda ei oska pakkuda. Kõik on võrdses seisus. Kui keedi Ducati sõitjatest saab poodiumikoha, siis on kõik hästi. Ühes olen kindel. Assenis näeme esikolmikut, keda varasematel etappidel sellel aastal veel ei ole näinud.

MotoGP Asseni etapi vabasõite ja kvalifikatsioone näeme sel reedel ja laupäeval TVPlay Sports kanalil ja veebis tvplaypremium.ee/live, võistlussõidud on kavas pühapäeva hommikul algusega 11.50.